KESK mitingine katılan ilköğretim okulu öğrencilerine soruşturma

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 19 Aralık 2006 11:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ÇORUM'da Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu'nun (KESK) iş bırakma eylemine katılan 4 ilköğretim okulu öğrencisi hakkında Milli Eğitim Müdürlüğü'nce soruşturma açıldı. Eğitim- Sen Çorum Şube Başkanı Nihat Filiz öğrencilerin, aileleri ve öğretmenlerine destek için geldiklerini belirterek, haklarında soruşturma açılmasına tepki gösterdi.

Çorum Milli Eğitim Müdürü Abdurrahim Köksal, geçen perşembe günü KESK tarafından Hürriyet Meydanı'nda düzenlenen ?2007 Bütçesine Hayır' mitingine katılan ve elinde ?Toplu sözleşme hakkımızı kullanacağız' yazılı döviz taşıyan Merkez Dumlupınar İlköğretim Okulu 6'ncı sınıf öğrencisi E.K. ile 8'inci sınıf öğrencileri D.T., T.E. ve E.Ö. hakkında disiplin soruşturması başlatıldığını açıkladı. Köksal, öğrencilerin okul saatinde, derse girmeyip, eyleme katıldıklarını belirterek, ?İlköğretim Kurumları Yönetmeliği'nin 109. Maddesi C Fıkrasının 6. şıkkına göre, öğrencilerin okul içinde ve dışında siyasi parti ve sendikaların propagandasını yapmaları ve eylemlere katılmaları suçtur. Biz bu öğrencilerimiz ile görüşerek bilgi edinmeye, onları kazanmaya çalışıyoruz'' dedi.

SENDİKACIDAN TEPKİ

Eğitim- Sen Çorum Şube Başkanı Nihat Filiz, ise öğrenciler hakkında soruşturma açılmasına tepki gösterdi. Filiz, şunları söyledi:

?Okullardaki sorunların çözülmesi için harekete geçmeyenler, seyirci kalmayı tercih edenler, öğretmenlerine desteğe gelerek bir anlamda kendi geleceklerine sahip çıkan öğrencilere soruşturma izni vermeye gelince, bir an bile tereddüt etmemişlerdir. Bu öğrenciler herhangi bir suç işlememiştir. Çoğu insanın gösteremediği onurlu bir davranış sergileyerek öğretmenlerine, ailelerine destek için gelmişler ve demokratik tepkilerini göstermişlerdir. Asıl soruşturulması gerekenler, bu çocuklar bu kadar duyarlı olabiliyorken, aynı duyarlılığı gösteremeyenler olmalıdır. Öğrencilere karşı başlatılan soruşturmanın derhal geri alınmasını ve öğrencilerin psikolojilerini olumsuz yönde etkileyecek bu tutumun karşısında olduğumuzun bilinmesini istiyoruz. İdarecilerin bu antidemokratik tutumlarını şiddetle kınıyoruz.''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber