PKK'ya kaçan savcının MHP'ye komploda parmağı var

2011 seçimlerinden hemen önce MHP'li İhsan ?Barutçu'ya kaset komplosu kuran Savcı Ekrem Beyaztaş, bugün Suriye sınırından PYD'ye kaçmaya çalışırken yakalandı. O dönem uyuşturucu dosyalarına bakan Beyaztaş, İhsan ?Barutçu'nun dinlenmesi yönünde talimat vermiş ve iki ay sonra görüntüler internete sızdırılmıştı.

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 15 Ağustos 2016 12:13, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01
PKK'ya kaçan savcının MHP'ye komploda parmağı var

FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturma kapsamında hakkında yakalama kararı çıkarılan Erzurum Cumhuriyet Savcısı Ekrem Beyaztaş, yasa dışı yollardan Suriye'ye kaçmaya kalkışırken Kilis'te yakalandı. Beyaztaş'ın PKK'nın Suriye'deki kolu olan PYD'nin kontrolündeki bölgeye geçmek istediği öğrenildi.

FETÖ'nün kumpas tetikçisi

Beyaztaş'a dair gündem sarsacak bir detaya ise yenisafak.com ulaştı. Söz konusu bilgilere göre Beyaztaş'ın 2011 yılında FETÖ'nün MHP'li bazı isimlere yönelik kurduğu kaset komplosunda parmağı var.

İhsan Barutçu'yu dinlemişO dönem uyuşturucu dosyalarına baktığı öğrenilen İstanbul Savcısı Ekrem Beyaztaş'ın dikkati çeken bir talepte bulunmuş olduğu ortaya çıktı. FETÖ'cü Savcı Beyaztaş'ın talebi doğrultusunda MHP'li İhsan Barutçu, 29 Mart-14 Haziran 2011 tarihlerinde dinlenmiş.

'Dinleme' çalışmalarından yaklaşık iki ya sonraysa Barutçu'ya ait olduğu iddia edilen görüntüler, internet üzerinden sızdırılmıştı.

Soruşturma kararı Savcı Çavuşoğlu'nun imzasını taşırken, soruşturmayı yürüten savcının ise Ekrem Beyaztaş olduğu öğrenildi.

  1. Bahçeli'nin en yakınıydı
  2. 2011 seçimlerinin hemen öncesinde Devlet Bahçeli'nin çok yakınındaki 10 üst düzey MHP'liye milletvekili listeleri YSK'ya verildikten sonra kaset şantajı yapılmış ve 9 isim partisinden ve adaylıktan istifa ederken İhsan Barutçu, şantaja boyun eğmeyip bağımsız olarak Meclis'e girmişti.

  1. Baykal da koltuğu bırakmıştı
  2. Kaset komplosunun ardından Deniz Baykal, 1010 yılında CHP Genel Başkanlığı'ndan istifa etmişti. 2011 seçimlerinden hemen önce de MHP lideri Devlet Bahçeli'nin "beyin takımı"nı oluşturan isimlerden genel başkan yardımcıları Bülent Didinmez, Mehmet Ekici, Deniz Bölükbaşı, Osman Çakır, Ümit Şafak ile Genel Sekreter Cihan Paçacı, Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Taytak ve eski İstanbul İl Başkanı İhsan Barutçu, komplo nedeniyle görevlerinden ayrılmıştı. Bu kişilerden sadece İhsan Barutçu, adaylıktan çekilmeyerek milletvekili seçilmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber