Uçurtma yapılmış defter kağıdına dilekçe Başkan'ı kızdırdı

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 22 Aralık 2006 13:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gaziantep Milli Eğitim Müdürlüğü'nde görevli iken Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanlığı emrine ataması yapılan sivil savunma uzmanı 52 yaşındaki Hayri Arı'nın, kurum değişikliği ile ilgili belediyeye gönderdiği dilekçesi AKP'li Başkan Asım Güzelbey'i şaşkına çevirdi

30 Kasım'da Gaziantep Merkez Postanesi'nden Büyükşehir Belediyesi Başkanlık Makamı'na gönderilen dilekçe, ilgili şubelerden kayda alınıp, özel kalem müdürlüğüne ulaştı, ardından da Başkan Asım Güzelbey'e sunuldu. Güzelbey, Hayri Arı'nın 29 Kasım 2006 tarihli dilekçesinin daha önce uçurtma olarak da kullanılmış yarım müzik defteri yaprağına yazıldığını görünce şaşırdı. "İçişleri Bakanlığı'nın 19.10.2006 tarihinde bakanlık makamı onayı ile başkanlığınızda münhal bulunan 1'inci derece kadrolu sivil savunma uzmanlığına atandım. Görevime başlamak istiyorum. Ne zaman, nerede, ne şekilde görevime başlayacağımın tarafıma bildirilmesini müsaadelerinize arz ederim. 29.11.2006 Hayri Arı" yazılı dilekçenin 1'inci derecede devlet memuruna yakışmadığını belirden Asım Güzelbey, bu atamanın durdurulması için girişimde bulunduğunu açıkladı.

"BU DİLEKÇE MAKAMA SAYGISIZLIK"

1'inci derecedeki bir devlet memurunun uçurtmadan bozma, müzik defteri kağıdına dilekçe yazmasını memurluk anlayışına sığdıramadığını belirten Başkan Asım Güzelbey, "Dilekçeyi görünce gözlerime inanamadım. Hem müzik defteri kağıdı, hem de uçurtma olarak kullanılmış yarım dosya kağıda yazılmış. Bu dilekçeyi makama yapılmış bir saygısızlık olarak gördüğüm için tayinin iptali amacıyla girişimlerde bulundum. Böyle bir dilekçe 1'inci derecede devlet memuruna yakışmaz" dedi.

`KASIT YOK'

Dilekçeyi yazan sivil savunma uzmanı 2 çocuk babası Hayri Arı ise, tayininin çıkmasına rağmen görevine başlatılmamanın sıkıntı ve şaşkınlığıyla ilkokul ikinci sınıfta okuyan çocuğunun müzik defterinden kopardığı kağıda dilekçe yazdığını doğruladı. Ancak, bu kağıdın uçurtma olarak da kullanılmış kağıt olmadığını savunan Arı, "Herhangi bir kastım yoktu. Saygısızlık da yapmak istemedim. Atamam yapılmasına rağmen göreve başlatılmamıştım. Bunu iletmek istedim, ama, Başkan'a ulaşamadım. O nedenle kızgındım. O anda başka kağıt bulamadığım için o kağıda dilekçe yazdım" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber