Hakkari'de kolej standardında okul

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Aralık 2006 22:08, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Hakkari'nin Çukurca İlçesi'nde her türlü donanıma sahip Atatürk İlköğretim Okulu'nda okuyan yüzlerce öğrenci, branşlarına göre ayrılan sınıflarda eğitim alırken internet bağlantılı bilgisayar laboratuarında ise sanal alemde dünyayı gezerek sörf yapıyor.

Irak sınırında bulunan Çukurca İlçesi'nde, Kaymakamlık ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün katkılarıyla 3 katlı 18 derslikli Atatürk İlköğretim Okulu modern hale getirildi. Öğrenciler branşlarına göre eğitim görürken, bilim ve teknoloji sınıfı diye adlandırılan internet bağlantılı bilgisayar laboratuarında ise gençler dünyaya açılıyor.

Çukurca İlçesi Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Saraç ile birlikte okulu ziyaret eden İlçe Kaymakamı P. Ayhan Akpay, sınıflardaki öğrencileri ziyaret etti. Sıralarına oturduğu öğrencilerle bir süre sohbet eden Kaymakam Akpay, daha sonra ise bilgisayar laboratuarına geçerek burada ders gören öğrencilerle yakından ilgilendi.

Ziyaret sırasında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Atatürk İlköğretim Okulu Müdürü Mehmet Emin İlik, bilim ve teknoloji sınıfı diye adlandırdıkları bilgisayar laboratuarında 15 öğrenciyle 1 tane de öğretmen bilgisayarı bulunduğu belirtti. Okullarında toplam olarak 19 bilgisayar olduğunu belirten İlik, bunlardan bir tanesinin kütüphanede, bir tanesinin öğretmenler odasında, bir tanesinin ise kendi odasına kurulu olduğunu söyledi. Laboratuarda bulunan bilgisayarlarının teknolojinin son ürünü olduğunu belirten İlik şöyle konuştu:

"Bilgisayarımızın hepsi internet bağlantılı olup öğrencilerimizin kullanımına açıktır. Teknoloji sınıfımızın kurulmasında sayın İlçe Kaymakamımız P. Ayhan Akpay ile İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Şerafettin Saraç'ın çok büyük katkıları oldu. Batıdaki öğrencilerimiz gibi bizim öğrencilerimiz de her türlü imkanlara sahiptir. Laboratuarımız bu senenin başında kuruldu. Laboratuarımızda klima bile var. Öğretmenlerimiz tarafından 4. sınıftan 8. sınıfa kadar okuyan öğrencilerimize burada ders veriliyor. Bilgisayarlarımız internet bağlantılı olduğu için öğrencilerimiz burada dünyayı gezerek sörf yapabiliyorlar. Öğrencilerimiz branşlara ayırdığımız sınıflarda ders görüyor. Örneğin Türkçe branşındaki sınıfımızda Türkçe dersi, matematik branşındaki sınıfımızda ise matematik dersi veriliyor. Hangi sınıfta hangi branşta ders veriliyor diye sınıf kapılarına yazılarda yapıştırmışız. Okulumuzda bulunan yaklaşık 380 öğrenci modern bir ortamda eğitim görüyor."

Çukurca İlçesi Kaymakamı P. Ayhan Akpay ise, batıdaki birçok kolejde bulunun imkanların ilçelerinde de olduğunu anlattı. Bütün çalışanların böyle temiz ve güzel bir okulun oluşturulmasında çok büyük katkıları bulunduğu ifade eden Akpay, "Bunu korumak ve bu hizmetin devamını sağlamak arkadaşlarımızın elindedir. Bu arkadaşlarımız görevlerini çok iyi yaptığı süre içerisinde okulumuz daha güzel ülkesine hizmet eden öğrenciler yetiştirecektir" şeklinde konuştu.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Saraç da, öğrencilere her türlü imkanı sağlamaya çalıştıklarını belirterek, "Sınırda hizmet var, hizmette sınır yoktur. Bizler sınırda görev yapıyoruz. Bizim yaptığımız hizmetlerde hiçbir zaman sınır olmamalıdır diye düşünüyorum" şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber