Vergi denetiminde bayram ve yılbaşı süprizi

Kaynak : Vatan
Haber Giriş : 27 Aralık 2006 11:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İzmir'de vergi denetmenleri bayram ve yılbaşı öncesinden başlayarak alışveriş merkezlerini, eğlence yerlerini ve sanatçıları sıkı takibe almaya başladı

İzmir Vergi Dairesi Başkanı Mustafa Bulut, denetimleri özellikle paranın su gibi aktığı, vicdanlardaki adalet duygusunun rencide olduğu ortamlarda yaptıklarını söyledi.

İzmir Vergi Dairesi Başkanlığı'nın 126 vergi denetmeni, bayram ve yılbaşı nedeniyle alışverişin yoğun olacağını yerlerde, yılbaşı gecesi de özellikle İzmir merkez ve Çeşme İlçesi'nde faaliyet gösteren eğlence yerlerinde, bayram öncesi ve sonrasında karayolları üzerinde bulunan dinlenme tesislerinde ve kurban derilerinin nakli ve satışı ile ilgili denetim yapacak.

İzmir Vergi Dairesi Başkanı Mustafa Bulut, yüzbinlerce işyerinin, yapılan milyonlara alışverişin 126 memurla denetlenmesinin mümkün olmadığına dikkat çekerek, vatandaşların `Alo 189 Maliye' telefonuna ihbarda bulunmalarını istedi. Bulut, "Özellikle paranın su gibi aktığı, vicdanlardaki adalet duygusunun rencide olduğu ortamları denetliyoruz. Bunun için gazetelerin magazin sayfalarını ve televizyondaki magazin programlarını takip ediyoruz. Havyar masajı, arı sütü banyosu gibi uçuk harcamaları denetliyoruz. Hatta yolda giderken çok lüks bir araba gördüğümüzde plakasını alıp, soruşturuyoruz, vergi beyanını inceliyoruz. Çünkü bunları gören, okuyan ya da izleyen halk, 'vergi memurları bunları görmüyor mu' diyerek, yakınıyor. Biz de vicdanlardaki adalet duygusunun rencide olduğu ortamları tercih ediyoruz" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber