FETÖ'den himmet tehdidi: Krediyi çek parayı unut

FETÖ'nün örgüt imamı abiler yoluyla bazı esnaf ve çalışanlara himmet karşılığında Bank Asya'dan kredi çektirdikleri ortaya çıktı. İfadelere yansıyan oyuna göre, bu yolla sadece Kaynak Holding'den 1.400 kişiye kredi çektirildiği ve bu kişilerin almadıkları paranın her ay taksidini ödediği belirtiliyor.

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 02 Ekim 2016 06:51, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01
FETÖ'den himmet tehdidi: Krediyi çek parayı unut

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) tehditle nasıl himmet topladığı ifadelere yansıdı. Terör örgütünün bazı bölgelerde esnafa Bank Asya'dan kredi çektirdiği ancak bu krediyi vermeden tekrardan bankanın hesabına geçirttiği ortaya çıktı. Kredi çeken kişi parayı alamadan taksitleri ödemeye mahkum edildi. FETÖ'nün bu yolla sadece Kaynak Holding'te çalışan 1.400 kişiye kredi kullandırdığı tespit edildi. FETÖ/PYD soruşturmalarında Bank Asya'dan çekilen tüketici ve ticari krediler hesap uzmanları tarafından incelemeye alındı. Özellikle 17-25 Aralık sonrası çekilen kredilerin çoğunun Kaynak Holding çalışanları ve FETÖ bağlantılı kişiler olduğu ortaya çıktı.

ESNAFA BASKI KURMUŞLAR

Kredi hesaplarında yapılan incelemeler sonucunda, FETÖ'nün örgüt imamı abiler yoluyla bazı esnaf ve çalışanlara himmet karşılığında Bank Asya'dan kredi çektirdikleri belirlendi. Mağdur sıfatıyla zorla himmet kredisi çektirilen bu kişilerin verdiği ifade, örgütün oynadığı oyunu ortaya çıkardı. Söz konusu kişilerin ifadelerinee göre, örgüt imamının FETÖ'ye himmet için her ay para yatırılmasının kredi yoluyla sağlandığı belirtiliyor.

Her ay taksit ödemişler

Bu kapsamda bazı bölgelerde esnafa Bank Asya'dan tüketici ya da ticari kredi çektirdikleri öğrenildi. Mağdur şüphelilerin verdiği bilgilere göre, FETÖ'nün çekilen kredi tutarının yarıdan fazlası ya da çekilen kredinin tamamını direk himmet olarak alındığı, krediyi çeken kişinin ise her ay almadığı paranın taksitini bankaya ödediği belirlendi.

Kaynak'tan 1.400 kişi

FETÖ'ye finansman sağladığı gerekçesiyle TMSF'ye devredilen Kaynak Holding'de 1.400 kişinin bu yolla kredi çekerek himmet verdikleri belirlendi. Emniyet alınan kredilerin karşılığının olup olmadığı ve kredilerin nerelerde kullanıldıklarını tek tek inceliyor.

LEVENT ALBAYRAK

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber