Avrupa heyetinden kayyumlara inceleme

Ankara'da bulunan Avrupa Konseyi heyetinin, belediyelere kayyum atanmasını incelediği anlaşıldı.

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 05 Ekim 2016 06:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Avrupa heyetinden kayyumlara inceleme

MERİÇ TAFOLAR

Anders Knape başkanlığındaki Avrupa Konseyi Yerel Yönetimler Kamarası heyeti önceki gün CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu ziyaret etti.

Alınan bilgilere göre Knape, özellikle darbe girişiminin ardından belediyelere kayyum atanması uygulanmasını şaşkınlıkla karşıladıklarını belirterek, "Bu durumu siz nasıl değerlendiriyorsunuz? Darbe girişiminin ardından yerel yönetimlerin maruz aldığı baskılar hakkında ne düşünüyorsunuz? Yerel ölçekte demokrasinin alan kaybetmesi, Türkiye'de demokrasinin de irtifa kaybedeceği biçiminde yorumlanabilir mi?" diye sordu.

Demokrasi alanı

Kılıçdaroğlu'nun belediyelere kayyum atanmasına karşı olduklarını, bu konuyu TBMM gündemindeyken yoğun uğraşlar üzerine gündemden çıkarttırdıklarını, ancak düzenlemenin bir KHK ile yürürlüğe girdiğini, bunu da doğru bulmadığını ifade ettiği kaydedildi.

Kılıçdaroğlu'nun 15 Temmuz darbe girişiminin ardından yaşananlara ilişkin olarak, "Türkiye'de demokrasi alanı ciddi anlamda daralmış durumda, Meclis işlev göremiyor, bu hafta resmi olarak açıldı ancak eski gücü, eski etkinliği kalmadı" dediği bildirildi.

Konuk heyetin Anayasa değişikliği tartışmaları bağlamında başkanlık sisteminin gündeme gelip gelmeyeceğini sorduğu, Kılıçdaroğlu'nun CHP olarak başkanlık sistemine karşı olduklarını yinelediği kaydedildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber