TC kimlik numarası olmayan oy kullanamayacak mı?

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 10 Ocak 2007 14:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Devlet Bakanı Beşir Atalay, TC kimlik numarası olmayanların oy kullanamayacağı yönündeki haberlerle ilgili, "Bunları Yüksek Seçim Kurulu'na sormak lazım. Yüksek Seçim Kurulu, bu konuda tek yetkili kurumdur" yorumunu yaptı.

Devlet Bakanı Beşir Atalay, 'Orman Yangınlarının İzlerini Silelim' kampanyasının açılışına katıldı. Girişte gazetecilerin sorularını cevaplayan Beşir Atalay, "TC kimlik numarası olmayanların seçimlerde oy kullanamayacağı yönünde haberler var. Yorumunuz nedir?" şeklindeki soru üzerine, "Türkiye İstatistik Kurumu ve İçişleri Bakanlığı, adrese dayalı nüfus kayıt sistemi konusunda ortak çalışma yapıyor. Çalışma Haziran ayı sonunda tamamlanacak. Önceleri, sonu sıfır ile biten, on yılarda sayım yapılıyordu. Şimdi o da kalkıyor, sürekli izleyebileceğimiz bir nüfus kayıt sistemimiz oluyor. O çerçeve içerisinde hem vatandaşlık numarası hem de adres birlikte kaydediliyor. Yani o manada büyük bir rahatlık geliyor." diye konuştu.

Seçimle ilgili bütün konuların ve kararların Yüksek Seçim Kurulu'na ait olduğunu kaydeden Atalay, "Türkiye 2007 nin ortasından itibaren nüfus sayımlarının, ikametgah ilmühaberlerinin tarihe karıştığı, nüfusu güncel olarak izleyecek, bilecek bir sisteme geçiyor. Şu anda o çalışma içindeyiz." dedi.

Atalay, "Yani TC kimlik numarası olmayanlar oy kullanamayacak mı?" şeklideki ısrarlı soru üzerine, "Bunları Yüksek Seçim Kurulu'na sormak lazım. YSK seçim ile ilgili bütün konularda karar vermeye yetkili ve o düzenleme onlara aittir. Şimdi ben bu konuda bir şey söymemeyim." ifadesini kullandı.

Bakan Atalay, basın mensuplarının çalışan gazeteciler gününü de kutladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber