FETÖ'ye 'finansal destek' davası

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca, FETÖ/PDY'ye finansal destek sağlamakla suçlanan 21'i tutuklu 46 kişinin yargılanmasına devam edildi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 04 Kasım 2016 20:09, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01
FETÖ'ye 'finansal destek' davası

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) finansal destek sağlamakla suçlanan 21'i tutuklu 46 kişinin yargılanmasına devam edildi.

Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu ve tutuksuz sanıklar ve avukatları ile şikayetçi Hazine'nin avukatı katıldı.

Duruşmada sanıklardan Muhammer Bilgen, savunmasında, maddi durumu iyi olduğu için hayır işleri yaptığını, bu çerçevede Türkiye Diyanet Vakfına ve Kızılay'a bağışlarda bulunduğunu kaydetti.

Sanıklardan Hasan Özdemir'in, kendisinden, "Türk ve Müslümanların eğitim gördüğünü" söyleyerek, ABD'deki Respetc Institute INC. adlı kuruluşa bağışta bulunmasını istediğini ifade eden Bilgen, bunun üzerine 10 bin dolar gönderdiğini belirtti.

Bilgen, "Bunu hayır amaçlı, dini duygularla yaptım. Başka amaçlarla olduğunu bilsem, göndermezdim. FETÖ ile bağlantım yok." dedi.

Emniyet ifadesinde Özdemir'den bahsetmediğine dikkat çekilmesi üzerine Bilgen, yaşının ileri olduğunu, sabah erken saatte gözaltına alındığını, bu yüzden şaşkınlık yaşadığını söyledi.

Duruşmada tanık olarak dinlenen, sanıklardan Hasan ve Erkan Özdemir'in kız kardeşleri Emine Çiçek, kardeşi Erkan'ın "Fetullah Gülen yapılanması ile ilgisi olmadığını", ancak ağabeyi Hasan'ın bu yapının içinde bulunmadığını anlatarak, "Para toplardı, toplantılarına katılırdı. Erkan, FETÖ cemaatinden değil. Abim zorluyordu, ama 'Yok' diyordu" ifadelerini kullandı.

Hasan ve Erkan Özdemir'in anneleri Meryem Özdemir de oğlu Hasan'ın FETÖ için para topladığını aktararak, "Ama Erkan'ın hiçbir kabahati yok" ifadesini kullandı.

Duruşmada tutuklu sanıklar ve avukatları, tahliye talebinde bulundular.

Mahkeme heyeti, tutuklu sanıkların tutukluluklarının devamına karar vererek, duruşmayı erteledi.

- İddianame

Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçları Soruşturma Bürosu Cumhuriyet Savcısı Musa Yücel'in yürüttüğü soruşturma kapsamında hazırlanan iddianamede, sanıkların, 2013-2014 yıllarında 601 bin 848 ABD dolarını Bank Asya üzerinden, yurt dışındaki "Gülenist" kuruluşlara transfer ettiklerine yer verildi.

MASAK'ın ihbarı üzerine başlatılan soruşturmada, The Respect Institute Inc. isimli kuruluşa 2013-2014 yıllarında Türkiye'deki 147 farklı kişinin 171 işlemde 2 milyon 112 bin 332 ABD doları aktardığı kaydedilen iddianamede, FETÖ'nün toplanan paralarla ABD Kongre seçimlerindeki adaylara bağışta bulundukları belirtildi.

Sanıkların, "silahlı terör örgütüne üye olma" ve "Terörizmin Finansmanının Önlenmesi Hakkındaki Kanun'a muhalefet" suçlarından cezalandırılması talep ediliyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber