'Öğretmene Konut Projesi'nde anahtarlar Başbakandan

Kaynak : Türkiye
Haber Giriş : 15 Ocak 2007 07:40, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Millî Eğitim Bakanlığı tarafından öğretmenlerin ev sahibi olmaları gayesiyle ?Öğretmene Konut Projesi? çerçevesinde yapılan 2 bin 788 konutun yapımı tamamlandı. Hak sahibi öğretmenlere konutlarının anahtarları düzenlenecek törenle Başbakan Recep Tayip Erdoğan tarafından verilecek.

Ucuz ev için büyük adım

Milli Eğitim Bakanlığı, öğretmenlerin sosyal statülerinin geliştirilmesi maksadıyla çalışmalarını sürdürüyor. Daha önce öğretmenlerin ek ders ücretlerinin artırılması, dizüstü bilgisayar dağıtılması gibi önemli çalışmaları hayata geçiren Bakanlık, çalışanların kolay ve ucuz yoldan ev sahibi olabilmesi için başlattığı çalışmaları da sonlandırdı.

İLKSAN ve TOKİ iş birliği

MEB İlkokul Öğretmenleri Sağlık ve Sosyal Yardım Sandığı (İLKSAN) ile Toplu Konut İdaresi'nin (TOKİ) ortaklaşa yürüttüğü proje çerçevesinde yapımına başlanan konutların 2 bin 788'i tamamlandı. ?Öğretmene Konut Projesi? çerçevesinde yapımı tamamlanan evlerin teslim edilmesi maksadıyla önümüzdeki günlerde

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla tören yapılacak. Böylece öğretmenler kira öder gibi ev sahibi olmanın keyfini yaşayacak.

İlk olarak Yeniket'te yapıldı

Konu hakkında bilgi veren Milli Eğitim Bakanı Doç. Dr. Hüseyin Çelik, ilk planda Ankara Yenikent'te inşa ettikleri evlerin tamamlanmış olmasından dolayı mutlu olduğunu söyledi. Daha sonra Ankara Hasanoğlan ve İstanbul Beylikdüzü'nde de öğretmenlerin ev sahibi olmaları için çalışma yaptıklarını ifade eden Bakan Çelik, bu konudaki faaliyetlerin de sonuna gelindiğini, yakında TOKİ ile protokol imzalayacaklarını açıkladı.

İyileştirmeler sürecek

Öğretmenlerin ekonomik ve sosyal durumlarını iyileştirmek maksadıyla birçok çalışma yaptıklarını dile getiren Bakan Çelik, ek derslere yapılan zamla, diz üstü bilgisayar kampanyasının bunlardan yalnızca ikisi olduğunu hatırlattı. Ülkenin ekonomik durumunun düzelmesiyle birlikte öğretmenlere yönelik yapacakları faaliyetlerin daha da artacağını duyuran Bakan Çelik, ?Ekonomideki iyileştirmeye bağlı olarak öğretmenlerimizin ekonomik durumlarında yaptığımız iyileştirmeler de devam edecek? dedi.

Ülke geneline yayılacak

Öğretmenlerin konut sahibi olması için öncelikle Ankara'da bir çalışma başlatıldığını, Sincan ilçesinde 2 bin 788 konut yapıldığını ifade eden Bakan Çelik, Hasanoğlan ve İstanbul Beylikdüzü'nde de alt yapı çalışmalarının sürdüğünü, Türkiye'nin dört bir yanında öğretmenlerin uygun şartlarda ev sahibi olabilmesi için TOKİ ile işbirliğine gideceklerini kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber