Üniversitede seçim heyecanı

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 19 Ocak 2007 15:45, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

DENİZLİ Pamukkale Üniversitesi'nde seçim heyecanı yaşandı. Rektör Prof. Dr. Hasan Kazdağlı'nın sekiz yıldır sürdürdüğü görev süresinin dolması nedeniyle yapılan seçimde dokuz aday yarıştı.

Pamukkale Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi'nde 488 öğretim üyesi sandık başına gidiyor. Adaylar Rektör Yardımcısı ve Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, Tıp Fakültesi öğretim üyeleri Prof. Dr. Bülent Topuz, Prof. Dr. Necdet Ardıç, Prof. Dr. Ender Düzcan, Prof. Dr. Diler Aslan, Prof. Dr. Kadir Tahta, Mühendislik Fakültesi öğretim üyeleri Prof. Dr. Hasan Erdoğan, Prof. Dr. Yahya Özpınar ile Eğitim Fakültesi öğretim üyesi Prof.Dr. Önder Göçgün, saat 10.30'da başlayan seçim öncesi kulis çalışması yaparak öğretim üyelerinden destek istedi.

Rektör Prof. Dr. Hasan Kazdağlı'nın iki dönem görev yapması nedeniyle aday olamadığı seçimlerde Divan Başkanlığı'na Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yiğit Gündüç seçildi. Dokuz rektör adayı seçimlerden önce basına birlikte poz verdi. İlk oyu Rektör Prof. Dr. Hasan Kazdağlı kullandı.

Seçimlerle ilgili açıklama yapan Rektör Prof. Dr. Hasan Kazdağlı, olgun bir seçim geçirdiklerini, adayların aylardır kendilerini tanıtıp, üniversite için düşüncelerini ve projelerini anlattığını belirterek, ?Artık büyük üniversitelerden biri haline geldik. Ben göreve başladığımda öğretim üyesi sayısı 200'ün altındaydı. Bu sayı üniversitenin büyüklüğünü ortaya koyan bir gösterge. Umuyorum ki Pamukkale Üniversitesi bu seçimlerde iyi bir yöneticiyi, kendine layık bir yöneticiyi seçecek. YÖK ve Cumhurbaşkanımız üniversitemizi daha da ileri götürecek, gelişmesini sürdürecek yöneticiyi seçecektir diye düşünüyoruz. Sonuçları biz de bekliyoruz? dedi.

Pamukkale Üniversitesi'nin büyük ölçüde yolunu bulduğunu, hızlı bir şekilde gelişmesini sürdürdüğünü belirten Prof. Dr. Kazdağlı, şunları söyledi:

?Yaptıklarımız ortada. Fiziki yapılaşma açısından ciddi mesafeler aldık. Faaliyetlerimiz bakımından, bilimsel yayınlar, eğitim faaliyetleri, öğrencilerin üniversiteye ilgileri yönünden önemli yol kat ettik. En önemlisi Pamukkale Üniversitesi'nde bir huzur ve barış ortamının olması. Gelecek yöneticiden bu ortamı korumasını dilerim. Çünkü kavgadan kimseye yarar gelmez. Üniversitemiz çağdaş değerlere sımsıkı bağlı. Atatürk'ün bize gösterdiği yolda muassır medeniyet seviyesine ulaşmak için üniversite olarak üzerimize düşeni yaptığımıza inanıyoruz. Kendi kapasitemiz çerçevesinde geliştikçe bu konudaki katkımız daha da artacak. Yeni rektörümüz mutlaka bunları dikkate alarak iyi bir orkestra şefi olarak üniversiteyi daha da ileriye götürecektir.?

Kendisinden sonra görev yapacak rektörün biraz daha uluslararası ilişkileri önem vereceğini düşündüğünü, PAÜ'nün sahip olduğu altyapı ve değerlerle başka üniversitelerle uluslararası düzeyde eşdeğer projeler yürütebilecek durumda olduğunu belirten Prof. Dr. Kazdağlı, ?Çevre ile olan ilişkisini azaltmaması gerektiğini düşünüyorum, çünkü üniversite Denizli'nin kalkınmasında, gelişmesinde önemli bir ışık, bir deniz feneri gibi aydınlatması gerekiyor. Kurumsallaşma yolunda çok ciddi adımlar attık. Kişilere çok bağımlı olmaktan ziyade biraz daha bir kurum olarak devam etmesi yönünde adımlar atılacağını düşünüyorum. Bilimsel faaliyetlerin süreceğine inanıyorum? diyerek yeni rektörden beklentilerini dile getirdi.

Seçimde en çok oyu alan altı aday üniversite yönetimi tarafından pazartesi günü YÖK'e bildirilecek. YÖK, 2 Şubat'ta yapacağı genel kurulda rektör adaylarının sayısını üçe indirecek ve Cumhurbaşkanı'na sunacak. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, üç adaydan birini atayacak. Görevi süresi 17 Şubat'ta sona erecek olan Rektör Prof. Dr. Hasan Kazdağlı ise yeni rektör belirleninceye kadar görevini sürdürecek.

Seçim için oy kullanma saat 17.00'ye kadar devam edecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber