Vergi dairelerinde motorlu taşıt vergisi mesaisi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 25 Ocak 2007 16:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara, İstanbul, İzmir, Adana ve Bursa'da il merkezlerindeki motorlu taşıtlar vergisini (MTV) tahsile yetkili vergi daireleri, 27 Ocak Cumartesi günü mesai saati bitimine kadar açık olacak.

Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, motorlu taksitler vergisinin ilk taksitini ödeme süresinin 31 Ocak Çarşamba günü sona ereceği dikkate alınarak, vergi dairelerinde yığılmaların önlenmesi ve mükelleflere kolaylık sağlanması amacıyla bazı düzenlemelere gidildi. Buna göre, 4 büyük merkezdeki MTV tahsiline yetkili vergi daireleri Cumartesi günü tam gün çalışacak.

Diğer yandan iş yoğunluğu dikkate alınarak, bu 5 il merkezindeki MTV vergi dairelerinin Pazar günü, ilçelerindeki dairelerin ise Cumartesi ve Pazar günleri açık tutulması konusunda da Vergi Dairesi Başkanlarına yetki verildi.

Aynı şekilde diğer il merkezleri ve ilçelerdeki MTV tahsiline yetkili vergi dairelerinin Cumartesi ve Pazar günleri açık bulundurulması konusunda da Vergi Dairesi Başkanlıkları ve Defterdarlar yetkili kılındı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber