Türkiye bütün hafta kar ve yağmurla hasret giderecek

Kaynak : Radikal
Haber Giriş : 29 Ocak 2007 07:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ocak ayındaki bahar havası, Türkiye'nin beklenen yağışa kavuşmasıyla son buldu. Yurt genelinde kar yağışı ve yağmur etkili olurken, yağış hafta boyu sürecek.

Türkiye, batısından doğusuna kadar dün kar yüzü gördü. Yağışlar birçok ilde dereleri taşırırken, kar trafiği aksattı. Denizli-Muğla ve Denizli-Antalya karayollarında buzlanma nedeniyle zincirsiz araçların yola devam etmesine izin verilmediği için konvoylar oluştu. Afyonkarahisar'ı Antalya, Ankara, Kütahya ve İzmir'e bağlayan yollarda buzlanma nedeniyle araçlar bir süre benzin istasyonlarında bekletildi. Tipi, Kayseri-Erciyes yolunu bir süre ulaşıma kapattı. Kayseri-Malatya yolunda ulaşım aksadı.

Meteoroloji'nin tahminlerine göre, bugün Doğu Anadolu'nun doğusunda ve Doğu Karadeniz, kuzeydoğu Ege, İç Anadolu'nun Kuzeybatısı ve Batı Karadeniz'in iç kesimlerinde kar var. Doğu Marmara ve Karadeniz kıyıları ise yağmurlu. Soğuk ve yağışlı hava, çarşamba günü etkisini kaybedecek. Ancak perşembe günü yeni bir yağış dalgası bekleniyor. İstanbul da beklediği kara dün kavuşurken, bugün lodos havayı ısıtacak. Yarın ise karayel ve soğuk bekleniyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber