Sağlık personeli 'banka promosyonunu' istiyor

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Şubat 2007 16:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye Kamu-Sen'e bağlı Sağlık-Sen Adana Şube Başkanı Ethem Tunç, ?banka promosyonunun? yüzde 70'inin sağlık personeline verilmesi gerektiğini söyledi.

Tunç, düzenlediği basın toplantısında, banka promosyonunun yüzde 70'inin personele verilmesi için Sağlık Bakanlığı'na başvurduklarını belirterek, "Promosyonların devletin sosyal adalet anlayışı çerçevesinde değerlendirilerek sağlık personeline eşit şekilde paylaştırılma talebimiz Sağlık Bakanlığı tarafından kabul edildi, ancak uygulamaya geçilmedi" dedi.

2006 yılında hükümetle yapılan toplu görüşmelerde banka promosyonlarının yüzde 70'inin personele verilmesi konusunda anlaşma sağlandığına dikkat çeken Tunç, "Milli Eğitim Bakanlığı bu konuda atak davranarak uygulamayı başlattı. Ancak Sağlık Bakanlığı bu konuda ağır kaldı. Bu nedenle sağlık personelleri var olan haklarından faydalanamıyor. Ancak gerek Adana Devlet Hastanesi Başhekimi Mehmet Yağcı gerekse Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi Başhekimi Cem Uraldı ile yapılan mutabakatlar sonucunda personele promosyonların yüzde 70'inin verilmesi sağlandı" diye konuştu.

Basın toplantısından sonra Türk Diyanet-Sen Genel Başkanı Bilal Eser, Adana Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi Başhekimi Cem Uraldı'ya plaket verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber