Fırat Üniversitesi yurt dışına öğrenci gönderdi

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 01 Şubat 2007 18:00, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Fırat Üniversitesi, Avrupa Birliği Karşılıklı Öğrenci Değişimi(ERASMUS) programı kapsamında, yurtdışına ilk öğrencilerini gönderdi.

Fırat Üniversitesi ERASMUS Koordinatörü Doç. Dr. Nuri Başusta, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, Öğrenci ve Öğretim elemanı değişimini kapsayan ERASMUS Programı kapsamında Fen Bilimleri Enstitüsü Su Ürünleri A.B.D. Yüksek Lisans öğrencilerinden Necdet Dağ ve Hande Gündoğduyu 6 aylık Lisansüstü eğitimi için Yunanistan'a gönderdiklerini belirterek; ?Bu öğrencilerimiz yaklaşık 6 ay süre ile Yunanistan'ın İoannina (Yannina) Üniversitesi Çevre ve Doğal Kaynaklar Yönetimi bölümünde ders alacaklar. Bu kapsamda yaptığımız ilk anlaşma. 2007-2008 eğitim ve öğretim yılında diğer bölümlerle birlikte yaklaşık 10 ülkeye öğrenci ve öğretim elemanı göndereceğiz. Elektrik-Elektronik Mühendisliği İngiltere ve Polonya'ya, Veteriner Fakültesi Belçika ve Polonya'ya, Su Ürünleri Fakültesi Yunanistan ve Polonya'ya, Fen Edebiyat Fakültesi Batı Dilleri ve Edebiyatı Bölümü Almanca Programı Almanya'ya, Çevre Mühendisliği Bölümü Yunanistan ve Finlandiya'ya, Teknik Bilimler MYO Öğretim elemanları Lituanya, Letonca ve Polonya'ya ikili anlaşmalar yapmak suretiyle öğrenci ve öğretim elemanı göndereceklerdir. Öğrencilerimize 6 aylık süre için yaklaşık 1600 Euro para ödendi. Öğrencilerimize eğitimlerinde başarılar diliyorum? dedi.

Fırat Üniversitesi'nden Erasmus programı kapsamında yurt dışına giden ilk öğrencilerden biri olan, Fen Bilimleri Enstitüsü Su Ürünleri A.B.D. Yüksek Lisans öğrencisi Necdet Dağ ise, Erasmus programı dahilinde Yunanistan'a gideceklerini belirterek, burada Fırat Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi'ni en iyi biçimde temsil edeceklerini söyledi.

Fen Bilimleri Enstitüsü Su Ürünleri Yetiştiriciliği A.B.D. Yüksek Lisans Öğrencisi Hande Gündoğdu da, Erasmus programıyla Yunanistan'da 6 ay boyunca eğitim alacaklarını belirterek, bunun kendileri için büyük bir tecrübe olacağını dile getirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber