Cerrah zorda: 40 vekil görevden alınmasını Başbakandan istemiş

Kaynak : Takvim
Haber Giriş : 02 Şubat 2007 08:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

40 AKP'li milletvekilinin, 1 yıl önce Başbakan Erdoğan'la bir araya gelip Celalettin Cerrah'ın görevden alınmasını istediği ortaya çıktı.

Hrant Dink suikastındaki 'ihbar skandalı'nın ardından 2 Mülkiye müfettişinin mercek altına aldığı İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah'ın durumunun, geçen yıl yapılan bir toplantıda Başbakan Erdoğan ve AKP milletvekillerince masaya yatırıldığı ortaya çıktı. 40 vekilin, geçen yıl Başbakan Erdoğan'dan İstanbul'un güvenlik sorununa ilişkin kapalı toplantı istedikleri anlaşıldı. Vekillerin toplantıda, Emniyet Müdürü Cerrah'ın görevden alınmasını istedikleri ve şu gerekçeleri öne sürdükleri belirtildi:

'40 SAYFA RAPOR HAZIRLANDI'

"Kentte güvenlik sorunu var. Kapkaç, hırsızlık, tecavüz, gasp olayları ayyuka çıktı. Taksici cinayetleri arttı. Hırsızlık olayları aydınlatılamıyor. Sorumlu Emniyet Müdürü Cerrah'tır." Toplantının ardından, Başbakan bir komisyon kurulmasını istedi. Komisyonun başına TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu getirildi. Kuzu, "40 sayfalık rapor hazırlayıp Başbakan'a sunduk" dedi. "Cerrah başarılı mı?" sorusuna ise "Onu ben bilemem. Siyasi bir soru. Hükümetin bileceği iş" demekle yetindi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber