Sağlık çalışanlarına kötü haber... MSB, 'hastanede askerliğe' olumsuz yanıt verdi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 12 Şubat 2007 11:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), kamuoyunda ?hastanede askerlik? olarak nitelenen ve sağlık çalışanlarının askerlik görevlerini, eleman temininde güçlük çekilen yerlerde yapabilmelerine yönelik talebe olumsuz yanıt verdi.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Devlet Personel Başkanlığı aracılığıyla toplu görüşmeler sonunda Kamu İşveren Kurulu ile Memur-Sen arasında varılan anlaşma doğrultusunda, ?sağlık çalışanlarının askerlik görevlerini eleman temininde güçlük çekilen yerlerde yapabilmelerinin sağlanması? konusundaki talebi, MSB'ye iletti. Bakanlığın konuya ilişkin cevap yazısı, daha sonra Memur-Sen'e bildirildi.

Bakanlığın yazısında, askerlik hizmetinin Anayasa'nın 72. maddesi gereği, her erkek Türk vatandaşı için bir hak ve ödev olarak öngörülen, yükümlülük esasına dayanan, herhangi bir maddi karşılığı olmadan yapılan vatan hizmeti olduğu vurgulandı.

Mevcut mevzuat ve uygulamalar gereğince zorunlu eğitimin kesintisiz 8 yıla çıkarılması sonucu, eğitim ve öğretime katkı sağlamak amacıyla sadece Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde öğretmen açığı olan kırsal kesimde görevlendirilmek üzere, bazı branşlardaki öğretmenlerin temel eğitimleri sonrası Milli Eğitim Bakanlığı emrine verildiği belirtilen yazıda, şunlar kaydedildi:

?Söz konusu uygulamanın kabul edilmesi halinde diğer kamu kurum ve kuruluşlarında çalışanlar için de emsal teşkil edecek ve bu kurumlardan da benzer talepler gelebilecektir. İlgili kanunlarda bir değişiklik yapılarak bu meslek grubuna ayrıcalık tanınmasının Anayasa'nın eşitlik ilkesine aykırı olacağı, benzer meslek gruplarının bu yöndeki taleplerine zemin hazırlayacağı değerlendirildiğinden, sağlık çalışanlarının askerlik görevlerini, eleman temininde güçlük çekilen yerlerde yapmalarına olanak sağlayacak bir düzenleme uygun görülmemektedir.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber