Doğu'ya şimdi de ambulans helikopter

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 14 Şubat 2007 15:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, yoğun kış şartlarının yaşandığı doğu illerinde hizmet vermek üzere paletli ambulanslardan sonra 5 tane yeni ambulans helikopter alacaklarını açıkladı. Akdağ, 5 helikopter alımı için önümüzdeki günlerde ihaleye çıkacaklarını belirterek, ambulans helikopter sayısını 2 yıl içerisinde 16'ya çıkarmayı planladıklarını söyledi.

Sağlık Bakanlığı ve Türkiye Aile Planlama Derneği'nin (TAPD) TBMM Nüfus ve Kalkınma Grubu işbirliği ile yürüttüğü 'Anne Bebek Ölümlerinin Azaltılmasına Parlamenterler Aracılığı ve Multi-Sektörel İşbirliği ile Politik Kararlılık Oluşturarak Katkı Verilmesi Projesi' Üst Düzey Karar Organı Toplantısı TBMM Küçük Salon'da yapıldı.

Akdağ, sağlıkta mecburi hizmet yerine sözleşmeli çalışma uygulamasına geçilmesinin hemşire, ebe ve sağlık görevliler açısından başarılı olduğunu ancak aynı başarının doktor konusunda elde edilemediğini kaydetti. Mecburi hizmetin kaldırılması konusunu ilk kez Başbakan'a götürdüğünde Başbakanın kendisine "Recep Bey, çok da emin olmayın" dediğini hatırlatan Akdağ, "Başbakanımız haklı çıktı. Biz yüksek maaşla bunun çözeceğimizi zannediyorduk, ancak olmadı" diye konuştu.

Bakan Akdağ, Türkiye'de şu anda sağlığın en büyük sorunun hekim eksikliği olduğunu söyledi. Ebe ve hemşire konusunda açıkların doğduğunu anlatan Akdağ, bu konuda üniversitelere büyük görev düştüğünü söyledi. Akdağ, bu yıl sağlıktaki prsonel eksikliğini gidermek için 25-30 bin yeni personel alımına gideceklerini açıkladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber