Deneyimli pilot faciayı önledi

Kaynak : Bugün
Haber Giriş : 15 Şubat 2007 06:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

5 yıl önce de uçak kazasından kurtulan pilot Binbaşı Feza Tunç, dün İzmit'ten havalandıktan sonra arızalanan helikopterini yerleşim biriminden uzak bir bölgeye indirmeyi başardı

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nın daha çok savaş gemilerinde deniz saldırı helikopteri olarak kullandığı AB- 212 (Agusta Bell) helikopterlerinden biri dün İzmit'te eğitim uçuşu yaparken havada arızalandı. Deneyimli pilotun ustalığı sayesinde askeri helikopter, yerleşim biriminden uzak bir noktada Ketenciler Köyü yakınlarında aynı adla anılan göletin kenarına zorunlu iniş yaptı. İçinde biri yardımcı pilot subay, 2'si teknik astsubay 3 personelin daha bulunduğu Binbaşı Feza Tunç yönetimindeki helikopter, Cengiz Topel Deniz Hava Üs Komutanlığı'ndan havalandı. Usta pilot Tunç, kısa süre sonra arızalanan helikopteri kent merkezinden uzaklaştırarak yerleşim birimi bulunmayan Ketenciler Göleti kenarına kadar götürdü. Helikopteri daha sonra burada emniyetli bir şekilde yere indirmeyi başardı. Helikopter daha sonra Deniz Hava Üs Komutanlığı'nden gelen teknik ekip tarafından TIR'a yüklenerek üsse götürüldü.

ÖLÜMÜ ATLATTI

Havada arızalanan helikopterin pilotu Deniz Pilot Binbaşı Feza Tunç, 26 Ağustos 2002'de Ege Denizi'nin Dalaman açıklarında meydana gelen ve iki astsubayın şehit olduğu helikopter kazasında da ölümden kılpayı kurtulmuştu. Bu kazada, Ege Denizi'nde Gemlik Firkateyniínden eğitim uçuşu için havalanan AB-212 tipi helikopter, gece Dalaman açıklarında denize düşmüştü.

İKİ PİLOT ŞEHİT OLDU

Pilot Deniz Yüzbaşı Feza Tunç ve Pilot Deniz Üsteğmen Alpaslan Kamadan yönetimindeki AB-212 tipi helikopterden son anda ön kabinleri açmayı çalışan Tunç ve Kamadan kurtulmayı başarmış, arka kabinde bulunan ve operatör olarak görev yapan Deniz Hava Astsubaylar Ramazan Akagündüz ile İbrahim Çakar kabinde sıkıştıkları için dışarıya çıkamayarak helikopterle birlikte Ege'nin derin sularına gömülerek şehit olmuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber