CHP'li Gazalcı: Nutuk ders kitabı olarak okutulsun

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 19 Şubat 2007 12:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kendi dünya görüşüne göre tarih yazan AKP'nin, özellikle Lise 3'lerde okutulan İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük kitabında tarihi gerçekleri çarpıttığını savunan CHP Denizli Milletvekili Mustafa Gazalcı, ?Devrim tarihini çarpıtan kitaplar toplanmalı, Atatürk'ün Nutuk'u zorunlu ders olmalıdır" dedi.

Mustafa Gazalcı parlamentoda düzenlediği basın toplantısında, AKP'nin beş yıllık süresi dolan kitapların değiştirilmesini fırsat bilerek, ders kitaplarının içeriklerini çarpıttığını ve ince ayar yollarla kendi dünya görüşlerinin kitaplara sokulduğunu kaydetti. Asıl büyük çapıtmanın Lise 3'lerde okutulan İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük kitabında gerçekleştirildiğini anlatan Gazalcı, devrimler, Atatürk'le daha önce okutulan tarihi gerçeklere aykırı bir biçimde çarpıtıldığını, 2. Abdülhamit, Vahdettin'in sevimli gösterildiğini, tekke ve zaviyelerin övüldüğünü işaret etti.

Devrim tarihini köklü bir biçimde çarpıtan bu kitabın toplatılmasını ve Atatürk'ün Nutuk'unun sadeleştirilerek ders kitabı olarak okutulmasını öneren Gazalcı, bütün bunların sorumlusu Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in de görevinden ayrılması gerektiğini söyledi. Gazalcı, Okul-Aile Birlikleri ve öğrenci velilerini, bu kitapların toplatılması ve okutulummaması için bakanlığı dava etmeye çağırdı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber