Tedavi için yol parasını öğretmenleri verdi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Şubat 2007 12:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Batman'da karaciğer yetmezliği nedeniyle okulu bırakmak zorunda kalan 16 yaşındaki öğrencinin yardımına öğretmenleri yetişti.

Çaresiz baba, kızının karaciğer naklinin yapılabilmesi için İzmir'e gidecek parayı bulamayınca öğretmenlerinden yardım istedi.

Batman merkezde bulunan Kıbrıs Şehitleri İlköğretim Okulu 3/H sınıfı öğrencisi iken, hastalığı nedeniyle okulu bırakan Tuğba İpek'in (16) babası Selman İpek, kızının karaciğer naklinin yapılabilmesi için İzmir'e gidecek parayı bulamayınca kızının öğretmenlerinden yardım istedi. Öğretmenler, kendi aralarında topladıkları bir miktar parayı Tuğba ve babası Selman İpek'e teslim etti.

Baba-kız, öğretmenlerin topladıkları parayla İzmir'e gitti. Çaresizliğini Kıbrıs Şehitleri İlköğretim Okulu öğretmenlerine yazdığı mektupla dile getiren Selman İpek'in yardımına önce okul idarecileriyle eğitimciler yetişti. İpek, kızı Tuğba'nın zor durumda olduğunu, yazdığı mektupta şöyle dile getirdi:

"Hocam, biz bugün yeşil karta başvurduk, ama yeşil kartı çıkarmak için bizden para istendi. Durumumuz hiç de elverişli değil. Hocam, lütfen bize ufak bir yardımda bulunur musunuz? Eğer yardım yok derseniz, lütfen bize borçla biraz para verin. Kızımın hayatı söz konusu. Hocam, sizlerden üzülerek bu yardımı istiyoruz. Eğer durumumuz elverişli olsaydı, inanın ki size sığınmazdık. Lütfen, bize yardım eli uzatın."

9 kişilik ailesinin geçimini şoförlük yaparak sağlamaya çalışan Selman İpek, 5 yıldır karaciğer hastalığına yakalanan kızı Tuğba'yı tedavi ettirememekten yakındı. Maddi durumunun elverişsizliğinden bugüne dek Tuğba'yı büyük kentlerdeki hastanelere götüremediğini söyleyen çaresiz baba İpek, "Uzun bir süredir Tuğba bu hastalıkla boğuşuyor. Karaciğer naklinin yapılabilmesi için 10 yaşını doldurması gerekiyordu.

Şimdi onu tedavi ettirmenin zamanı. Bir süre Irak'ta nakliyecilik yaptım, ama orada da durum netlik kazanmadığı için Batman'a döndüm. Tek amacım, kızım Tuğba'nın karaciğer naklini yaptırmaktır. Yol parasını bulup İzmir'e gidiyoruz. Kardeşlerinin dokuları uyuşursa karaciğer nakli yaptıracağız. Ameliyat için de paramız yok. Hayırseverlerden yardım bekliyoruz" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber