İlköğretimde çarşaflı rehber

Kaynak : Radikal
Haber Giriş : 21 Şubat 2007 07:00, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

İl Milli Eğitim Müdürlüğü Rehberlik Araştırma Merkezi'nin ebeveyne yönelik eğitim CD'si Antalya'yı karıştırdı. Türbanlı çocuk ve kara çarşaflı anne görüntüsüyle ana rahmindeki bir bebek ve Allah arasındaki 'temsili diyalog' tepkiler üzerine CD'den çıkarıldı.

Rehberlik ve Araştırma Merkezi'nin ilköğretim okulu öğrencileri ve velileri için hazırladığı 'Ana-Baba Tutumları' CD'sinde başı siyah bir örtüyle örtülmüş beş yaşlarında bir kız çocuğu ve elinden tutan kara çarşaflı bir kadın görüntüsü yer aldı. Anne ve babaların eğitimine yönelik CD'de ayrıca, doğmamış bir bebeğin Allah'la yaptığı temsili diyalog dikkati çekti. Temsili diyalogda bebek, "Allah'ım dünyaya gideceğim ve orada ne yapacağımı bilmiyorum" diyor, Allah da onu "Senin için yarattığım melek, sana doğru yolu gösterecektir" diye yanıtlıyor. Diyaloğun sonunda Allah, bebeğe, "O meleğe anne diyeceksin" diye sesleniyor. CD'de yer alan bu sunum, veliler ve eğitimcilerin tepkisine neden oldu.

Eğitim-Sen Antalya Şube Başkanı Kadir Zeybek, eğitim kurumlarında dinsel içerikli bu tür sunumlara yer verilmemesi gerektiğini belirterek şunları söyledi:

"Veliler yönlendirilmek isteniyor. Bilimsel bir toplantıya, faaliyete ek yaparak esasen bilimsellikten uzaklaşan bir sunum, eğitim camiasına yakışmıyor. Ülkemiz, laik eğitim anlayışını pekiştirmeli. İran gibi ülkelerin eğitim anlayışını çağrıştıran eğitim faaliyetini kabul etmemiz mümkün değil."

Görüntüler çıkarıldı

İl Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay'sa sunumda kesinlikle türbanlı bir kız çocuğu fotoğrafının yer almadığını ileri sürerken, "Fotoğraf karanlıklar içerisindeki bir kız çocuğunu temsil ediyor" diye konuştu. Sinevizyon gösterisinin bir ilköğretim okulunda, öğrenci velilerine gösterilmesinin ardından gelen şikâyet üzerine slaytları izlediğini ve bu bölümleri çıkardıklarını belirten Gülay, gösterilerin yeniden düzenlenmiş bölümünün ilköğretim okullarında gösterileceğini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber