Sağlık Bakanlığı Müsteşarı yargılanıyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 22 Şubat 2007 16:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Necdet Ünüvar'ın, ''yargı kararını yerine getirmeyerek görevde yetkiyi kötüye kullandığı'' iddiasıyla yargılanmasına devam edildi.

Yargıtay 4. Ceza Dairesi'ndeki duruşmaya, Ünüvar'ın avukatı ile müdahil Gürbüz Yüksel ve avukatı katıldı.

Sağlık Bakanlığı Personel Genel Müdürü Ali Yerlikaya, tanık olarak ifade verdiği duruşmada, Yüksel'in Personel Genel Müdür Yardımcısı iken görevinden alınması ve daha sonra göreve iadesine ilişkin idare mahkemesi kararının yerine getirildiğini, ancak bir gecikme yaşandığını söyledi.

Yüksel'in izinli olması nedeniyle göreve iadesine ilişkin kararın zamanında tebliğ edilemediğini anlatan Yerlikaya, Müsteşar Ünüvar'ın herhangi bir kusuru bulunmadığını savundu.

Yerlikaya, ''Sağlık Bakanı Recep Akdağ döneminde bin 195 yargı kararı uygulanmıştır. Burada Müsteşar'ın ya da benim herhangi bir kötü niyetimiz olamaz'' dedi.

Yerlikaya, Yargıtay Cumhuriyet Savcısı Zafer Ediş'in bir sorusu üzerine, göreve iadeye ilişkin tebligatın Sağlık İşleri Genel Müdürlüğü Gevher Nesibe Enstitüsü'ne, Evrak Şube Müdürlüğü'nün hatası sonucu gönderildiğini, elden tebligatın ise Yüksel o dönemde izinli olduğu için yapılamadığını söyledi.

Duruşma, Yüksel'in görevden alınması ve daha sonraki hukuki sürece ilişkin belgelerin onaylı örneklerinin Sağlık Bakanlığından istenmesi için ertelendi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber