Sendikadan eğitim reformu tepkisi

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 25 Şubat 2007 17:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Her hafta pazar günü eğitimle ilgili açıklamalarda bulunan Türk Eğitim-Sen Kayseri 2 Nolu Şubesi, bu haftada eğitim reformu ile ilgili tepkisini dile getirdi.

Öğretmen atamalarında sorun yaşandığını dile getiren Şube Başkanı Ali İhsan Öztürk, Cumhuriyet Meydanı'ndaki basın açıklamasında Türkiye'deki birçok okulda öğretmen açığı bulunmasına rağmen atama yapılmamasına bir anlam veremediklerini kaydetti.

Ali İhsan Öztürk, basın açıklaması yaparken sendika tarafından hazırlanan Bünyan ilçesine bağlı Gülüce beldesindeki ilköğretim okulu ile ilgili ''Eğitimde Reform'' başlıklı pankart açıldı.

Öztürk, açılan pankartta 500 öğrencinin eğitim gördüğü, okulda müdür ve müdür yardımcısı ile memur ve hizmetli olmadığı, kaloriferi yakan bir kişinin sigortasının ve kalorifer ateşçiliği belgesinin bulunmadığı ifadelerini okuyarak, ''Hükümetin, eğitimde reform anlayışı maalesef bu'' diye konuştu.

Sendikanın öğretmen atamaları ve eğitim reformu ile ilgili tepkisini dile getirmek amacıyla yapılan açıklamaya Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Ömer Faruk Murat'ta katılarak destek verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber