İstanbul polisi net maaşını öğrenmek istiyor

Kaynak : Bugün
Haber Giriş : 27 Şubat 2007 08:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Maliye Bakanlığı Muhasebat Genel Müdürlüğü tarafından çalışmaları tamamlanarak 2006 Temmuz döneminde faaliyete geçirilen maaş otomasyon projesi ile Türk Silahlı Kuvvetleri peroneli hariç genel bütçeli kuruluşlarda çalışan memurlar için veri tabanı oluşturulmuştu.

Projeyle kağıt ortamında bordro uygulamasına son verilmiş ve bilgilerin detaylı bir şekilde elektronik ortamda hazırlanması tercih edilmişti. Şimdi maaşlar, amirler tarafından imzalanan ödeme emri belgesi ile her memurun hesabına düzenli olarak yatırılıyor. Projeye göre devlet memurları da Ocak 2007'den itibaren maaşlarında yapılan kesintileri internet ortamında görebilecekti. Ancak iki ay geçmesine rağmen bazı kurumlarda bu gerçekleşmedi.

Emniyet Genel Müdürlüğü'nden örnek verecek olursak, başta İzmir Emniyet Müdürlüğü olmak üzere birçok ilin emniyet müdürlüğü, maaş ile maaş kesintilerini Emniyet'in Pol-net ortamındaki maaş kesinti programı sayesinde personelini bilgilendiriyor. Polisler, bu sayede brüt maaşı ile diğer kesintilerini kalem kalem görebiliyor. Ancak İstanbul'da görev yapan bir grup polis memuru, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün bu uygulamaya henüz geçmediğini ve bu yüzden de İstanbul polisinin eline geçen net maaşından haberdar olmadığını söylüyor.

Polis kardeşlerimizin isteği Maliye Bakanlığı'nın memurların maaşlarını internet ortamında izlenmesini sağlayacak projeyi İstanbul'da da devreye sokması yönünde. İçişleri Bakanı Abdulkadir Aksu ve Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'a seslenen polisler, İstanbul Emniyet Müdürlüğü bünyesinde de, Pol-net ortamındaki maaş kesinti programı sayesinde brüt maaşları ve maaş kesintilerinin izlenebilmesini talep ediyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber