Sanal NARKO dedektifler iş başında

Narkotik Şube Ekipleri son günlerde gençlerin sosyal medya üzerinden uyuşturucu satın aldıklarını tespit etti. Sosyal medya timleri kuran ekipler sanal devriye görevine başladı.

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 21 Mayıs 2017 07:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Sanal NARKO dedektifler iş başında

İstanbul polisi son dönemlerde sokaklarda uyuşturucu krizine giren gençlerin yürek burkan görüntüleri üzerine harekete geçti. Narkotik Şube, gençlerin uyuşturucu teminini sosyal medya üzerinden yapması üzerine yeni bir birim kurdu. Oluşturulan 'sosyal medya timleri' internet üzerinden satış yapanlar için sanal devriye görevi yapıyor. Kurulan yeni timle birlikte internet denetim altına alınacak. Narkotik polisi anne babalar için de uyuşturucu kullanan gençlerin ve çocukların kullandığı şifreli terimlerle ilgili sözlük hazırlayacak.

SOSYAL MEDYADA BONZAİ SATIŞI ARTTI

Özellikle gençler arasında giderek yaygınlaşan sentetik uyuşturucu bonzaiye sosyal medya üzerinden ulaşmak kolay. İnternet üzerinde açılan yerli ve yabancı sayfalardan bonzai satışı yapılıyor.

ŞİFRELİ SÖZCÜKLER DEŞİFRE EDİLECEK

Narkotik Şube Müdürülüğü sosyal medya uzmanı olan polislerden, 'sosyal medya timleri' oluşturuldu. Bu timler, tüm sosyal medyada dolaşarak, sosyal medya üzerinden uyuşturucu satışı yapanları tespit ederek suçüstü yakalıyor. Sanal devriye olarak adlandırılan 'Sanalnarko' devriyeleri şifreli fotoğraf, yazı ve paylaşımları deşifre edecek.

Ailelere kritik uyarı

Uyuşturucu bağımlılığının gençler arasında hızla artması üzerine polis anne, baba ve öğretmenleri uyarmak için "uyuşturucu sözlüğü" hazırlıyor. Aile ve öğretmenler gençlerin uyuşturucuya ne şekilde hitap ettiklerini tespit ederek gençlerin bağımlı olmasını önleyecek.

İşte o sözlükten ilginç örnekler:

- Yerli - esrar

- Yabancı - bonzai

- Kitap bitti - uyuşturucu bitti

- Kitap okuyorum - uyuşturucu kullanıyorum

- CD getir- uyuşturucu siparişi

- Film izlemeye gidelim - birlikte uyuşturucu içelim

- Sentetik uyuşturucular için - lastik, şeker, sigara, ağrı kesici, vitamin

- Eroin İçin - smack, dope, H, Junk

Yürek burkan görüntüler

Taksim Meydanı'nda madde çekerek yürüyen küçük yaştaki 2 çocuk kameralara yansıdı. Bir grup genç, yakaladıkları madde bağımlısı 2 çocuğun ellerindeki kimyasal maddeyi ateşe verdi. Daha sonra çocukları yaktıkları ateşte yakmakla tehdit eden gençler, "Bizim de kardeşimiz var, onların ağabeyleri belki peşine düşmüyorlar ama bizim içimiz yanıyor"diye konuştu.

DEVRİM TOSUNOĞLU

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber