Öğretmenliğe Unvan Getiren Tasarının Tam Metni

Millî Eğitim Temel Kanununda yapılacak değişiklik ile öğretmenlik adaylıktan sonra öğretmen, uzman öğretmen ve başöğretmen olmak üzere üç kademeye ayrılmaktadır. Basamaklar arasındaki geçişler her yıl bir defa olmak üzere sınavla belirlenecektir Sınava katılacaklarda aranan şartlar, sınav, basamakların her birinde geçirilmesi gereken en az çalışma süresi, basamaklarda yükselme ve her yıl kullanılabilecek başöğretmen ve uzman öğretmen sayılarının tespitine ilişkin usul ve esaslar ile diğer hususlar Maliye Bakanlığı ve Devlet Personel Başkanlığının uygun görüşleri alınarak Millî Eğitim Bakanlığınca çıkarılacak yönetmelikle düzenlenir. Tasarının tam metni için tıklayın.

Haber Giriş : 20 Mayıs 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Aşağıdaki tasarı 20.05.2004 tarihinde Bakanlar Kurulu tarafından TBMM'ye sevk edilmiştir.

Milli Eğitim Temel Kanunu ve Devlet Memurları Kanununda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Tasarısı

Madde 1- 14/6/1973 tarihli ve 1739 sayılı Millî Eğitim Temel Kanununun 43 üncü maddesinin sonuna aşağıdaki fıkralar eklenmiştir.

?Öğretmenlik mesleği; adaylık döneminden sonra öğretmen, uzman öğretmen ve başöğretmen olmak üzere üç kariyer basamağına ayrılır. Adaylık dönemini başarıyla tamamlayanlar mesleğe öğretmen olarak atanır. Basamaklar arasındaki geçişler her yıl bir defa olmak üzere sınavla belirlenir. Sınava katılacaklarda aranan şartlar, sınav, basamakların her birinde geçirilmesi gereken en az çalışma süresi, basamaklarda yükselme ve her yıl kullanılabilecek başöğretmen ve uzman öğretmen sayılarının tespitine ilişkin usul ve esaslar ile diğer hususlar Maliye Bakanlığı ve Devlet Personel Başkanlığının uygun görüşleri alınarak Millî Eğitim Bakanlığınca çıkarılacak yönetmelikle düzenlenir.

Toplam serbest öğretmen kadro sayısı içinde, başöğretmen sayısı % 10'u, uzman öğretmen sayısı ise % 20'yi geçemez.?

Madde 2- 14/7/1965 tarihli ve 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 152 nci maddesinin ?II- Tazminatlar? kısmının ?B- Eğitim, Öğretim Tazminatı? bölümünün birinci fıkrasından sonra gelmek üzere aşağıdaki fıkra eklenmiştir.

?Birinci fıkrada sayılanlardan ayrıca;
a) Başöğretmen unvanını kazanmış olanlara % 40'ına,
b) Uzman öğretmen unvanını kazanmış olanlara % 20'sine,?

Madde 3- Bu Kanunun 2 nci maddesi 1/1/2005 tarihinde, diğer maddeleri ise yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

Madde 4 -Bu Kanun hükümlerini Bakanlar Kurulu yürütür.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber