Bacak koparmaya para, tehdide hapis cezası

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 13 Mart 2007 12:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İZMİR'de sokak ortasında pompalı tüfekle rasgele ateş ederek yaraladığı 7 yaşındaki Şehmuz Coşacak'ın sağ bacağının diz altından kesilmesine neden olan, yakalandıktan sonra girdiği cezaevinde de sadece 85 gün yatarak tahliye edilen Doğan Gök'e bu suçtan para cezası verildi. 18 yaşındaki Doğan Gök, aynı olayda Ferhat Diler'i sözlü olarak tehdit etmekten ise 1 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldı. Kayseri'de de 9 ay önce bir kişinin öldürülmesi olayına da karıştığı gerekçesiyle cezaevine konulan Doğan Gök'e ?Bacak koparma'' suçundan para cezası verilmesi, Şehmuz'un ailesinin tepkisine neden oldu.

Buca Adatepe Mahallesi'nde 2005 yılının Eylül ayında meydana gelen olayda, birçok suçtan poliste kaydı bulunan Doğan Gök, yolda karşılaştığı tekstil işçisi 19 yaşındaki Ferhat Diler'den kendisiyle gezmesini istedi. Diler'in isteğini kabul etmemesi üzerine sinirlenen Gök, yanında bulunan havalı tabancayı çıkartarak tehditler savurdu. Yaşanan kısa tartışmanın ardından sahibi oldukları hurda deposuna giden Doğan Gök, bu kez ruhsatsız pompalı tüfeğini alarak geri döndü. Uzakta otururken gördüğü Ferhat Diler'e etraftaki çocuklara aldırış etmeden peşpeşe ateş eden Gök'ün pompalı tüfeğinden çıkan domdom kurşunları, arkadaşlarıyla sokakta oynayan Şehmuz Coşacak'ın sağ bacağına isabet etti. Bacağı kanlar içinde kalan ilköğretim ikinci sınıf öğrencisi olan Coşacak, acılar içinde yere yığıldı.

BACAĞI KESİLDİ

Olaya büyük tepki gösteren vatandaşlar tarafından Buca Seyfi Demirsoy Devlet Hastanesi'ne kaldırılan talihsiz Şehmuz'un parçalanan sağ bacağı diz altından kesildi. Magandanın neden olduğu yaralanmanın ardından uzun süre hastanede gördüğü tedavi nedeniyle Şehmuz Coşacak'ın okul hayatı da yarıda kaldı. Sık sık hastaneye giderek fizik tedaviye başlayan Şehmuz şimdi takılacak protez bacakla yürüyeceği günlerin hayalini kurarken, olay yerinden kaçan ve üç ay süren takibin ardından yakalanarak cezaevine konulan Doğan Gök, 85 gün sonra tahliye edildi. Bir cocuğun bacağının kesilmesine neden olan sanığın serbest kalmasına Şehmuz Coşacak'ın ailesi tepki gösterdi.

KAYSERİ'DE ADAM ÖLDÜRMEYE KARIŞTI

Olayların ardından baba Nurettin Gök ve annesi Dünya Güzeli Gök, İzmir'deki çevresinden kopartarak, uslanmasını sağlamayı amaçladıkları çocukları Doğan'la birlikte Kayseri'ye taşındı. Ancak burada da rahat durmayan Doğan Gök, Kayseri Yunus Emre Mahallesi, Bağdat Caddesi'nde gece yarısı kadın yüzünden çıkan tartışma sonunda 55 LZ 045 plakalı otomobille, 38 PA 154 plakalı otomobilde bulunan Burhan Yıldız ve amcasının oğlu Hakan Yıldız'ı kovalamaya başladı. Kısa süren kovalamaca sonrasında Burhan ve Hakan Yıldız, otomobille Dallı Çıkmaz Sokak'a girdi. Burada iki grup arasında, silahlı çatışma yaşandı. Tabanca, tüfek ve bıçak kullanılan olayda Burhan Yıldız, kalbine isabet eden kurşunla yaşamını yitirdi. Hakan Yıldız, Tuncay Özbulduk ve Doğan Gök ise çeşitli yerlerinden tabanca ve pompalı tüfekten çıkan mermi ve saçma ile yaralandı. Doğan Gök'ün kullandığı otomobil içinde Buca'daki yaralamada olduğu gibi yine pompalı tüfek bulundu. Hastanedeki tedavisinin ardından Doğan Gök tutuklanarak cezaevine konuldu.

BACAK KOPARMAYA PARA CEZASI

Bu arada İzmir'de Şehmuz Çoşacak'ın bacağının kesilmesine neden olmak suçundan yargılanan Doğan Gök, bu davadan sadece para cezasıyla kurtuldu. İzmir 1'inci Çocuk Mahkemesi'nde yapılan yargılamanın sonunda Doğan Gök, talihsiz Şehmuz'un bacağının kesilmesine neden olmaktan 8 ay hapis cezasına çarptırıldı. Gök hakkındaki bu ceza daha sonra 4 bin 800 YTL paraya çevrildi. Doğan Gök, aynı olayda Ferhat Diler'i sözlü olarak tehdit ettiği gerekçesiyle ise 1 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldı. Cezaya tepki gösteren Coşacak ailesi, verilen kararın çocuklarının ve kendilerinin çektiği acıyı arttırdığını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber