Yürüyüş vefasızlık!

Darbe girişimi davalarındaki FETÖ'cü sanıkların ağız oyunlarına ayak uydurarak 'adalet' diye yollara düşen Kılıçdaroğlu'na tepki çığ gibi büyüyor

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 02 Temmuz 2017 09:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Yürüyüş vefasızlık!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Adalet" yürüyüşüne 15 Temmuz şehit yakınlarından ve gazilerinden sert tepki geldi: Bu yürüyüş 15 Temmuz'a vefasızlık. İşte SABAH'a yapılan açıklamalar:

AYRIŞTIRICI...

17 yaşındakioğluMahir'i 15Temmuz darbegirişimi gecesiAtatürkHavalimanı'ndaşehit veren Zahir Ayabak:Kemal Kılıçdaroğlu ülkeiçin her zaman yanlış yolagirdi. Birlik beraberlik gerekirkenböyle ayrıştırıcı biryürüyüş yapıyor. Hiç uygunve doğru bulmuyorum.Onların doğruları görmesiniisteriz. Bir vatandaş olarakherkesin birlik içindeolması gerektiğinidüşünüyorum. Bugünhükümetin yanındaolmalıyız. Ülkenin böylebir yürüyüş gerektirenbir sorunu yok. Bu yürüyüşadalet için değil. Buşekilde kimlerin hakkınısavunuyorlar?

SAYGI DUYSUN

15 Temmuzgecesi ŞehitlerKöprüsü'ndegazi olan OsmanÇelebi: Bu yürüyüşüşehit vegazilere yönelikbir vefasızlıkolarak görüyorum.KemalKılıçdaroğlu'nunkendi iktidarını korumak vegündem değiştirmek için buyürüyüşü yaptığını düşünüyorum.Toplumda yeni bir gerilimezemin hazırlıyor. Ülkeyiyönetmeye talip olan bir muhalefetlideri için talihsiz bireylem. Bir de onu bu yürüyüştedestekleyenler kimler, bunabakmak lazım... İş o zaman netleşiyor.Yazık 15 Temmuz'datoplumumuzun ne ile karşılaştığınınfarkında değil gibi davranıyor.Bu yürüyüş gündemdeğiştirmek için; Türkiye'ninbüyüme rotasına girdiği vesorunlarını kalıcı şekilde çözümekavuşturacağı süreçte yapılıyor.Buna dikkat! Bu yürüyüşile kendisi adına bir başarıelde edeceğini düşünmüyorum;yani bir " Gandi" çıkmaz.Kılıçdaroğlu'nu vatanseverlerinyanında yer almayave sağduyuya davet ediyorum.Verilen mücadelelere, şehitleresaygı duymasını bekliyorum.

FETÖ PLANI...

15 Temmuz gecesiniyaşayan ve gazi olanMuhammet Kurtoğlu:Kendi planladığı bir şeydeğil. Ben FETÖ tarafındanyaptırıldığını düşünüyorum.FETÖ'dentutuklananların aileleriniayaklandırmak istiyorlar.PKK ve DHKP-Cde katılacak diye bekliyorum.Kaosa teşvik ediyorlarve kaos çıkartmakistiyorlar. 16 Nisansonrası güçlenen istikrarsürecini bozmakiçin yürüyüş başlattılar.Herkes önüne bakmayabaşlamışken 15 Temmuzöncesine getirmeleri deçok düşündürücü.

KARŞISINA ÇIKACAĞIM...

15 Temmuz'da bir oğlu şehit bir oğlu gazi olan şehit Onur Ensar Ayanoğlu'nun babası İhsan Ayanoğlu: Adalet için yürüseydi 15 Temmuz'da bizimle beraber sokaklarda olurdu. Bakırköy'de belediye başkanının evine sığınmazdı. Kesinlikle samimi bir adalet yürüyüşünde olduğunu düşünmüyorum ve hiçbir şekilde samimi bulmuyorum. İstanbul'a yaklaştığında da diğer şehit aileleri ile beraber karşısına çıkmayı düşünüyorum.

ASLIŞAH SARITAŞ

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber