Tahrikin arkasından FETÖ ve CHP çıktı

Suriyelilere karşı Twitter üzerinden tahrik paylaşımlarında bulunarak halkı sokağa dökmeye çalışanlardan 20 şüpheli gözaltına alındı

Kaynak : Türkiye
Haber Giriş : 12 Temmuz 2017 09:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Tahrikin  arkasından FETÖ ve CHP çıktı

EBRU KARATOSUN

Ankara Başsavcılığı, halkı sosyal medya hesapları üzerinden Suriyeli ve Iraklı sığınmacılara karşı kışkırtmaya çalışanlara yönelik geçtiğimiz hafta soruşturma başlatmıştı. Savcılık tarafından, "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik" suçlaması kapsamında harekete geçen polis ekipleri, sosyal medyada sığınmacıları hedef gösteren 2 bin 750 hesabı mercek altına aldı.

Mercek altına alınan hesapların kullanıcılarına ulaşıldı. Bu kapsamda 'provokasyon' amaçlı 21 hesabı aktif kullanan 21 kişi belirlendi. IP numaraları, adres ve kimlik bilgileri tespit edilen şüphelilere ilişkin Ankara, Bursa ve farklı illerde operasyon için harekete geçildi. Operasyonda 21 şüpheliden 20'si gözaltına alınırken, 1'inin de firari olduğu öğrenildi.

Gözaltına şüpheliler Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesinde sorguya alındı. Şüpheli isimlerin sosyal medyada, "Türk gençleri Suriyeliler tarafından darp edildi", "Küçük bir kıza tecavüz ettiler", "Esed'in askerleri Demetevler'de Türkleri öldürüyor", "Yüzlerce ölü var" şeklinde mesajlar yazdıkları aktarıldı. Savcılık, soruşturma kapsamında şüphelilerin siyasi ve örgütsel bağlantılarını da inceledi. Şüphelilerden bazılarının FETÖ'yle bağlantısı tespit edilirken, bazı şüphelilerin ise CHP Gençlik Kolları ve Alperen Ocakları üyesi olduğu öğrenildi. Yine provokasyon amaçlı paylaşımlarda bulunan hesap sahiplerinden 2'sinin ise FETÖ ile iltisaklı oldukları bilgisine ulaşıldı. Emniyetteki sorguları devam eden şüphelilerin Cuma günü Ankara Adliyesine sevk edilmesi bekleniyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber