Baykal, Vakit gazetesinden tazminat kazandı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 20 Mart 2007 16:00, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

Ankara - CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, "Politik Bunama" başlıklı haberde, "kişilik haklarına saldırıda bulunulduğu" iddiasıyla Vakit Gazetesi ve yazarı Hasan Karakaya aleyhine açtığı tazminat davasını kazandı.

Ankara 26. Asliye Hukuk Mahkemesindeki davanın bugünkü duruşmasına, Baykal'ın avukatı Erbaşar Özsoy ile Vakit Gazetesi ve yazarı Karakaya'nın avukatı Hacı Ali Özhan katıldı.

Avukat Özsoy, müvekkili Baykal'a yönelik "ithamlara ilişkin davalı tarafının herhangi bir savunma delili sunamadığını ve dava konusu haberin hukuka aykırı olduğunu" savunarak, davanın kabul edilmesini talep etti.

Vakit Gazetesi ve yazarı Karakaya'nın avukatı Özhan ise dava konusu haberdeki ifadelerin, eleştiri amacı taşıdığını ve bu ifadelerde suç unsuru bulunmadığını öne sürerek, davanın reddedilmesine istedi.

Yargıç Ahmet Pınar, davayı kısmen kabul ederek, Vakit Gazetesi ve yazarı Karakaya'nın, Baykal'a, söz konusu haberin yayın tarihinden itibaren işleyecek yasal faiziyle birlikte 7 bin 500 YTL manevi tazminat ödemesine karar verdi. Yargıç Pınar, davalılardan gazetenin yazı işleri müdürü Harun Aksoy aleyhine açılan davanın ise husumet yönünden reddine karar verildiğini açıkladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber