5 ay önce bulduğu cüzdanın içindeki parayı harcadı, sonra teslim etti

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Mart 2007 14:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

YOLDA BULDUĞU CÜZDANI 5 AY SONRA İADE ETTİ

Yalova'da yerde bulduğu cüzdandaki 700 YTL'yi solunum yolu hastası olan eşinin tedavisi için harcayan Adem Acar (32), 5 ay aradıktan sonra bulduğu Osman Yıldız'a (55) cüzdanı teslim etti. Acar, harcadığı parayı ise her ay taksitlerle ödeyeceğini söyledi.

Yalova, ilginç bir olaya sahne oldu. Yalova Çevre Temizlik Şirketi'nde (ÇEVTEM) işçi olarak çalışan Adem Açar, yolda yürürken içerisinde 700 YTL, 25 euro ve 1 çeyrek altın olan bir cüzdan buldu. Cüzdanı içindeki para ve altınla birlikte eve götüren Adem Açar, ardından cüzdanın sahibini aramaya başladı. Bu arada, yaklaşık 3 ay boyunca cüzdan sahibini arayan şahsın solunum yollarından hasta olan eşi Sevgi Can Açar rahatsızlandı. Bursa'da özel bir hastanede tedavi altına alınan genç kadının tedavi masrafları bir hayli kabarık çıkınca, Adem Açar bulduğu cüzdandaki para ve altını harcamak zorunda kaldı. Tedavi işlemlerini bu para sayesinde ödeyen şahıs, Yalova'ya döndükten sonra cüzdanın sahibini aramaya devam etti. Arayışın 5. ayında bir tanıdıkları sayesinde cüzdan sahibi olan emekli işçi Osman Yıldız isimli şahsa ulaşan Açar, cüzdanı götürüp sahibine teslim etti. Başından geçenleri cüzdanın sahibine anlatan Açar, parayı her ay kendisine ödeyeceğini söyledi. Bunun üzerine Adem Açar'a başka bir ihtiyacı olup olmadığını soran Osman Yıldız, parasını taksitle ödemesine razı oldu.

"Önemli olan iyi niyeti" diyen Osman Yıldız, "Bu cüzdanı bulup parayı harcar ve bana getirmeyebilirdi. Kaldı ki parayı da mecburiyetten harcamış. Helali hoş olsun. Maaş aldıkça bana paramı öder" dedi.

Cüzdanı Bulan Adem Açar isimli şahıs ise, "3 ay boyunca cüzdandaki paraya dokunmadım. Eğer böyle bir sıkışıklık yaşamasaydım, yine de dokunmazdım. Parayı mutlaka ödeyeceğim. Cüzdanın sahibini bulduktan sonra çok rahatladım" şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber