Tedbir paketi kamu alımlarını kısacak

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 24 Mart 2007 10:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hükümet, IMF'nin bütçedeki sapmaları göz önünde bulundurarak istediği 3.8 milyar YTL'lik (GSMH'nin yüzde 0.6'sı kadar) tasarruf paketi kapsamında öncelikli olarak mal ve hizmet alımları ile yatırım harcamalarından kısıntıya gidecek.

Devlet Bakanı Ali Babacan, 1.89 milyar YTL'si geçen yıldan kalan harcamalardan kaynaklanan tedbirin, bütçe içinde kesintiye giderek karşılanacağını söylerken, ekonomi yönetimi hangi kalemlerin kısılacağını belirlemek için çalışma başlattı. Buna göre, Maliye, bütçedeki kalemlere tek tek bakarak nerelerden tasarrufa gidileceğini belirledi. Öncelikli olarak mal ve hizmet alımları, sermaye giderleri ve özel bütçeli kuruluşlara yapılacak sermaye transferleri kısılacak.

Yüzde 5-10 kesinti

Kamu kurumlarının hangi mal ve hizmet alımı ya da yatırımının kısıtlanacağına ise karşılıklı görüşme ile karar verilecek. Kamu kurumları, bir sonraki yıla bırakılması mümkün olan yakacak, kırtasiye, araç gibi alımlarını ve yatırımlarını Maliye'ye bildirecek.

Bu tasarruf yeterli gelmezse tüm kurumların mal ve hizmet alımı ile sermaye giderlerinden yüzde 5-10 oranında kısıntıya gidilecek. Savunma ve güvenlik alanındaki bazı alımlar tasarruf paketi dışında bırakılabilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber