Devlet sağlık kuruluşlarını 5 yıl içinde yerel yönetimlere devredecek

Haber Giriş : 29 Mayıs 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, illerde bulunan sağlık kuruluşlarının, personel ataması başta olmak üzere sorumluluğunu, 5 yıl içinde yerel yönetimlere devredeceklerini söyledi.

Bakan Akdağ, Sağlık Bakanlığı, Halk Sağlığı Uzmanları Derneği (HASUDER) tarafından düzenlenen Sağlık Çalıştayı'nda yaptığı konuşmada, Türkiye şartlarında her köye bir sağlıkçı göndermenin mümkün olmadığını belirtti.

Her şeyin Ankara'dan yönetilmesinin yanlış olduğunu, amaçlarının, herkesin sağlık hizmetlerine kolayca uğraşmasını sağlamak olduğunu belirten Bakan Akdağ, "İllerde bulunan sağlık kuruluşlarının, personel ataması başta olmak üzere sorumluluğunu, 5 yıllık bir dilim içinde yerel yönetimlere devredeceğiz. Bu sayede illerde sağlık ocaklarının personel atamaları başta olmak üzere, bir çok idari konudan illerin valileri yetkili kılınacak. Bakanlık sadece planlama, denetim ve rehberlik hizmetlerini yapmalı. Artık Sağlık Bakanı, bir ebe ve hemşirenin tayiniyle uğraşmamalı. Böyle küçük detayları yerel yönetimler halletmeli" dedi.

AA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber