Poliste şura heyecanı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Nisan 2007 09:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Emniyetin rütbeli personeli, bir üst dereceye terfi etmek için yapılan sınavda ter döktü. Tüm Türkiye'de görev yapan ve terfi sınavına girmeye hak kazanan bin 359 kişi, Haziran 2007 tarihi itibarıyla yeni rütbesini takacak.

Her yıl yapılan terfi sınavına bu yıl 210'u 3.Sınıf Emniyet Müdürü, bin 145 A Grubu Başkomiser ve 4'ü B Grubu Başkomiser olmak üzere bin 139 kişi katıldı. Polis Koleji'nde yapılan sınavda hak kazananlara Temel Hukuk, Anayasa, TCK, CMUK, Polis Vazife ve Selayetleri Kanunu ve güncel konulardan sorular soruldu.

Emniyet Hizmetleri Sınıfı Personeli Rütbe Terfi ve Değerlendirme Kurulları ve Çalışmalarına İlişkin Yönetmelik gereği yapılan sınavı geçenler, ayrıca personel dosyalarına ve kadro durumuna göre Nisan ayının ikinci haftası toplanacak Polis Şurası'nda değerlendirilecek. Zaman zaman sert tartışmaların yaşandığı Polis Şurası'na bu yıl Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kaan Köksal Başkanlık edecek.

Emniyet yetkililerinden alınan bilgiye göre, terfi edecek personele ilişkin, kadro sıkıntısının bulunmuyor. Ancak İstanbul, Ankara, İzmir gibi illerde son terfi edenlerle beraber 2.Sınıf Emniyet Müdürleri kadrosunda şişkinlik olduğu için bazı müdürlerin terfien şark hizmetine gönderileceği ifade edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber