Öğrencilerden rektöre tepki: Miting değil, eğitim istiyoruz

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 04 Nisan 2007 08:15, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Malatya İnönü Üniversitesi'nin, Atatürkçü Düşünce Derneği'nce düzenlenen 'Cumhuriyet Mitingi'ne öğrencilerin katılımını sağlamak için sınav tarihlerini değiştirmesi şehirde büyük yankı uyandırdı.

İnönü Üniversitesi'nin miting için sınav ertelediğini dün duyurmuştuk.

Sivil toplum örgütleri (STÖ), şehrin adının eylemlerle gündeme gelmesinden rahatsız. Öğrenciler ise sınavların ertelenmesine rağmen Ankara'ya gitmeyeceklerini ifade ediyor. İnönü Üniversitesi öğrencilerinden E.Ö., mitinge katılmayacağını belirterek, "Üniversitemizde 14 Nisan tarihine denk gelen bütün sınavlar ertelendi. Hocalarımız bize erteleme nedenini öğrencilerin mitinge katılabilmesini için olduğunu söylediler. Ancak sınavlar ertelense de siyasi bir mitinge katılmayı düşünmüyoruz. Biz miting değil eğitim istiyoruz." dedi. Ö.K. isimli öğrenci ise üniversiteye okumak için geldiğini, cumhurbaşkanlığı seçimi ile ilgili yapılan bir mitinge katılmasının mümkün olmadığını kaydetti.

Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatif Başkanı Ali Evren ise İnönü Üniversitesi rektörünün bu mitinge katılabileceğini; ancak öğrencileri kendi emellerine alet etme hakkının bulunmadığını kaydetti. Malatya Aktif İşadamları Derneği Başkanı Kubilay Karaaslan ise eğitim kurumlarının işinin siyaset olmadığını vurgulayarak, "Üniversiteyi ve öğrencileri bu tür hadiselere alet etmek çok yanlış. Siyaset yapma kapısı herkese açıktır. İsteyen istediği gibi siyasetini yapabilir. Ama işi eğitim olan kurumlar ve orada eğitim gören öğrenciler bu tür hadiselere alet edilmemeli." diye konuştu. Memur-Sen İl Başkanı ve Eğitimciler Birliği Sendikası Şube Başkanı Şahin Kayaduman da üniversite yönetiminin, bir derneğin mitingine katılmak için sınav tarihlerini değiştirmesinin veya öğrencileri teşvik etmesinin yasal olmadığını kaydetti. AK Parti İl Başkanı İhsan Koca ise şunları söyledi: "Malatya'mızın gururu sayılabilecek üniversitenin başındaki adamın düşünce yapısını ve bir eğitimciden çok farklı gayelerle hareket ettiğini ortaya koyan bir gelişmedir. Öğrencilerin eğitimlerinin birtakım emellerle ertelenmesine neden olacak bir gelişme. Öğrencilerimiz bu zihniyete alet olmayacaklardır."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber