4924'e Tabi Sağlık Personelinin Beklediği Kanun Yürürlükte

Binlerce aday, Sağlık Bakanlığı müsteşarının açıkladığı 42 bin sağlık personeli alımını bekliyor. Bu kapsamda alınacak personelin bir kısmının statüsü yine 4924'e tabi sözleşmeli sağlık personeli olacaktır. Ancak, ilgili Kanun ve yönetmeliğe göre 4924'e tabi sözleşmeli sağlık personeli alınabilmesi için önce 4924'e tabi olarak çalışan personelin yer değişikliğinin yapılması gerekmektedir. Devamı için başlığa tıklayınız.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 04 Nisan 2007 06:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

4924'lünün yer değişikliği "hizmet puanına" göre yapılacak

Sağlık Bakanlığı 2006 yılı sonunda aldığı bir kararla, 4924'e tabi olarak çalışan personelin nakillerinde "hizmet puanının" esas alınmasını kararlaştırmıştır. Bu yönde bir işlem yapılabilmesi için Kanunda geçen ve yer değişikliklerinin "merkezi sınav puanına" göre yapılacağını belirten hükmün değiştirilmesi gerekmekteydi. Bu konuya ilişkin Kanuni düzenleme 04/03/2007 tarihli Resmi Gazetede yayımlanmıştır.

Yönetmelik değişecek

Bu Kanuni düzenleme sonrasında 4924'e tabi olarak çalışan personelin yer değiştimesini düzenleyen yönetmelikte değişiklik yapılacak, bunun akabinde hizmet puanına göre şuan çalışmakta olan 4924'lülerin nakil işlemleri yapılacaktır. Bu nakil işlemleri sonrasında personel alımı yapılabilecektir.

4924'lülere geçici görevlendirme geldi

04/03/2007 tarihli Resmi Gazetede yapılan düzenleme ile 4924'e tabi personel için geçici görev gelmiştir. Söz konusu madde şu şekildedir:

10/7/2003 tarihli ve 4924 sayılı Eleman Temininde Güçlük Çekilen Yerlerde Sözleşmeli Sağlık Personeli Çalıştırılması ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanunun 3 üncü maddesinin üçüncü fıkrasına birinci cümleden sonra gelmek üzere "Ancak, sözleşmeli personel pozisyonlarının bulunduğu hizmet birimlerinin, birleşme, nitelik değiştirme veya isim değiştirme gibi nedenlerle değişikliğe uğraması halinde bu değişiklikler, il içinde olması kaydıyla, yılda en fazla iki kez Bakanlar Kurulu Kararı aranmaksızın Maliye Bakanlığı vizesiyle yapılabilir." cümlesi eklenmiş ve dördüncü fıkrasının ikinci cümlesi "Ancak sözleşmeli personel; deprem, yangın, su baskını, yer kayması, çığ ve benzeri afetler, sıkıyönetim, olağanüstü hal, seferberlik ve savaş hali ile yılda bir ayı geçmeyen hizmet içi eğitim çalışmaları esnasında, tabip ve hemşireler diyaliz eğitimi amacıyla en fazla bir defa ve toplam üç ayı geçmemek üzere ve bu sürenin dört katı mecburi hizmet yükümlüsü olarak çalışmayı taahhüt etmek kaydıyla, pozisyonunun tahsis edildiği yer dışındaki birimlerde geçici olarak görevlendirilebilir." şeklinde değiştirilmiştir.

 

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber