Kuran kursunda boruyla dayak

Kuran kursundan sabaha karşı kaçıp karakola sığınan üç erkek öğrenci, "Hocamız bizi boru ve sopayla dövdü. Dersi ezberleyemezsek bizi öldüreceğini söyledi" dedi

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 28 Ekim 2017 10:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kuran kursunda  boruyla dayak

FATİH TURAN

Trabzon Of'ta müftülüğe bağlı erkek Kuran kursunda yatılı öğrenim gören M.Ç. (13), S.O. (14) ve H.A. (15) adlı öğrenciler, 24 Ekim'de İlçe Jandarma Komutanlığı'na sığındı. Sabaha karşı kurstan kaçıp 8 kilometre uzaklıktaki ilçe merkezinde yer alan İlçe Jandarma Komutanlığı'na sığınan öğrenciler, ifadelerinde şunları söyledi: "Kuran okuma hocamız H.T. ezber dersinde hata yaptığımız için bizi sopa ve boruyla dövdü. Sabaha kadar da ödev olarak verdiği bölümleri ezberleyemezsek bizi dayaktan öldüreceğini söyledi. Çok korktuğumuz için yurttan kaçtık, bizi kurtarın. Bizi dövdüğü için de hocamızdan şikayetçiyiz."

Soruşturma başlatıldı

Üç öğrenci ifadelerinin ardından devreye giren Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından koruma altına alındı. Olayla ilgili adli ve idari soruşturma başlatıldı. Koruma altına alınan üç öğrenci, dün sabah Şırnak'tan gelen ailelerine teslim edildi. Kuran okuma hocası H.T. ise öğrencilerini dövdüğü suçlamasını kabul etmedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber