Rektörden itiraf: Görev verilirse siyasete girerim

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 07 Nisan 2007 16:45, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

İnönü Üniversitesi (İÜ) Rektörü Prof.Dr. Fatih Hilmioğlu, 14 Nisan'da yapılacak mitinge öğrencileri ve akademik personeli ile katılacağını yineledi. Rektör Hilmioğlu, "Bu Cumhuriyeti sevenleri, Atatürk'ü sevenleri, bu coğrafyada, laik bir cumhuriyette çağdaş bir birey olarak yaşamak isteyen insanları ben Ankara'ya, Tandoğan'a, Cumhuriyet'e sahip çıkmaya davet ediyorum." dedi.

Rektör Hilmioğlu, mahalli bir televizyonda programa katılarak 14 Nisan'da yapılacak miting, Cumhurbaşkanlığı seçimi ve siyaset konularında açıklamalarda bulundu.

Hilmioğlu, "Bu ülkenin bölünmez bütünlüğünü, üniter devlet yapısını, laik cumhuriyetimizi tehdit altında görüyoruz. Yıllarca süren bu tehdit son 4.5 yıllık iktidar döneminde neredeyse en tepe noktasına ulaşmıştır. Bu noktadan daha da öteye gitmesi ancak bu siyasal anlayışın Cumhurbaşkanlığı makamına oturması ile mümkün olur." diye konuştu.

Programda hükümete yönelik ağır eleştirilerde bulunan Rektör Hilmioğlu, şunları söyledi: "Bu konuşmaları yapmak için illa siyasetçi olmak gerekmez. İnsanlar düşüncelerini fikirlerini her açıdan ifade edebilirler. Siyasi mevkilerde bulunan insanların aldığı kararları eleştirebilirler. Her ortamda üniversite hocaları bir şekilde düşüncelerini ifade eder. Üniversiteler alınan her türlü siyasi kararı eleştirebilir. Bu onların en doğal hakkıdır. Yapmaları da gerekir."

'GÖREV VERİLİRSE SİYASETE GİRERİM'

Siyasete girip girmeyeceği sorulan Rektör Hilmioğlu şu cevabı verdi: "Ben sadece bu ülkeleye hizmet için varım. Hangi makam veya mevki olarsa olsun benim için fark etmez. Benim babam da bir parlamenterdi. Şimdi eskisi kadar siyasete soğuk bakmadığımı söyleyebilirim. Kamuoyundan bir talep olur, bu talep ilgili partinin kurulları tarafından tartışılır uygun görülürse eskisi gibi soğuk bakmayacağımı söyleyebilirim. Görev verilirse Malatya'ya hizmet ederim."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber