Hastalarım için Kürtçe öğrendim

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 12 Nisan 2007 07:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kağızman'ın tek dahiliye uzmanı olan ve Sarıkamış'a tayin edilince vatandaşların gitmemesi için miting yaptığı Dr. Mesut Şahin, "Beni kendilerinden görüyorlar" dedi. Şahin, anlaşabilmek için 6 ayda Kürtçe öğrendiğini belirtti.

KARS'ın Kağızman İlçesi'ndeki Devlet Hastanesi'nde 2 yıldan beri tek dahiliye uzmanı olarak görev yapan 39 yaşındaki Dr. Mesut Şahin, Sarıkamış'a tayininin çıkarılması üzerine halkın sokaklara dökülmesini, "Bölge halkı hizmete susamış" diye yorumladı. Kağızman Devlet Hastanesi açılınca ilk Başhekim olarak atanan Dr. Şahin, tatmin olmayınca bir yıl sonra başhekimlikten istifa edip özel muayenehane açtı. Başhekimliği sırasında Kağızmanlıların sevgisini kazanan Dr. Şahin, özel muayenehanesine gelen hastalarının dertlerini Türkçe iyi anlatamamaları üzerine 6 ayda Kürtçe öğrendi. Şahin, istifası sonrası yaşananlar için şunları söyledi: "Çeşitli konularda onları eğitmeye çalıştım. Otokontrolü sağlamaya çalışmalarını öğrettim. Beni kendilerinden biri olarak görüyorlar. Zaten köylere düğünlere, davetlere gidiyorum. Bu bütünleşme onların hastaneye gelip dertlerini rahat anlatmalarını sağlıyor. Sarıkamış'a gidemem, çünkü ben bu halkla bütünleştim."

Kağızman Devlet Hastanesi'nde tek dahiliye uzmanı olarak görev yapan Dr. Şahin'in Sarıkamış Devlet Hastanesi'ne tayin edildiğini duyan ilçe halkı, 6 Nisan günü sokağa dökülmüş, doktorlarının ilçeden ayrılmaması için 4 bin 700 imza toplamıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber