Sağlık Bakanlığım yaptığı değişiklik ile torpilli atamaların önünü kesti

Haber Giriş : 06 Haziran 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık çalışanları, talep ettiği yere değil, hizmet puanının yettiği yere atanacak.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, "Atama ve Nakil Yönetmeliği"nde yaptığı değişiklik ile torpilli atamaların önünü kesti. Sağlık Bakanlığı'nın hazırladığı bilgi notunda da, atamalarda, "Bakanlığın takdir yetkisine" son verildiği belirtildi.

Bakanlık, personelin geriye dönük hizmet puanlarının hesaplanması için bir çalışma başlattı. Hizmet puanları, görev yerinin gelişmişlik seviyesi, çalışma süresi, bilimsel çalışmaları, yönetici ve eğitimcilik faaliyetleri, disiplin cezaları ve takdirnameleri dikkate alınarak hesaplanıyor. Hizmet puanları listesi, Bakanlığın internet sitesi "www.saglik.gov.tr"de yayınlanacak.

Yeni sistemde mahrumiyet bölgelerinde çalışan doktor ve diğer sağlık personeli avantajlı konuma geliyor. Çünkü puan hesaplamaları için kullanılan "İllerin Sosyo-Ekonomik Gelişmişlik Düzeyleri" adlı DPT raporunda, illerin gelişmişlik seviyesi düştükçe ek hizmet puanı artıyor. Bu sınıflandırmada en gelişmiş il olan İstanbul "0" ek hizmet puanı ile birinci sırada, Muş ise "800" ek hizmet puanı ile 81.sırada yer alıyor. Yani Muş'ta çalışan bir doktor, İstanbul'da çalışan bir doktordan 800 puan fazla kazanıyor. Böylece atama ve nakil işlemlerinde Muşlu doktorun şansı artıyor.

yenişafak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber