Başbakan Erdoğan, Özal taktiği izleyecek

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 13 Nisan 2007 11:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığına aday olup olmayacağı, Erdoğan aday olmazsa AK Parti'nin adayının kim olacağına ilişkin belirsizlik sürerken, adayın ne zaman açıklanacağı da merak konusu olmaya devam ediyor.

Başbakan Erdoğan'ın dün yaptığı açıklamada, son güne kadar bekleyebileceklerini söylemesi, akıllara 24 Nisan tarihinde yapılacak AK Parti Grup toplantısını getirdi.

Başbakan Erdoğan'ın dün yaptığı açıklamalardan sonra AK Parti kulislerinde partinin adayını son ana kadar açıklamayacağı görüşü hakim olmaya başladı. Başbakan Erdoğan'ın, 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın yaptığı gibi, kendi adaylığını veya kendisi dışındaki AK Parti adayını son ana kadar açıklamayacağı görüşü ağır basıyor. AK Parti çevrelerindeki iddiaya göre Başbakan Erdoğan, adaylığını seçime 3 gün kala ANAP Grup toplantısında açıklayan 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın taktiğini izleyecek. Erdoğan'ın AK Parti'nin adayını, adaylık başvurusunun son günü olan 25 Nisan'dan bir gün önce yapılacak AK Parti Grup toplantısında açıklayacak.

Öte yandan Türkiye'nin 11. Cumhurbaşkanının seçim süreci, 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın, Cumhurbaşkanı olduğu seçim sürecine benzerliğiyle dikkat çekiyor. O dönem de başta SHP olmaz üzere muhalefet, Turgut Özal'ın Cumhurbaşkanlığı'na şiddetle karşı çıkıyordu. Özal'ın Cumhurbaşkanı seçildiği oturumlara SHP'liler katılmamış ve Özal'ın Cumhurbaşkanlığı'nı tanımadıklarını ilan etmiştiler. O dönem SHP'nin takındığı tavrı, bugün CHP ortaya koyuyor. CHP de, tıpkı SHP gibi Erdoğan'ın aday olması halinde oylamalara katılmayacağını açıkladı.

Turgut Özal, tüm bu eleştirere karşın son ana kadar adıylığını açıklamamıştı. Özal, seçimlere 3 gün kala Meclis'te ANAP Grup toplantısında Cumhurbaşkanlığı adaylığını açıklamıştı. Sürecin benzerliğine dikkat çeken AK Partililer, Erdoğan'ın, 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal gibi adaylığını grup toplantısında açıklayabileceği ifade ediyorlar. Cumhurbaşkanlığı adaylık başvurularının başlayacağı 16 Nisan ile, sona ereceği 25 Nisan tarihlerinde AK Parti, biri 17 Nisan'da, diğeri 24 Nisan'da iki ayrı grup toplantısı yapacak. Başbakan Erdoğan'ın 24 Nisan'da yapılacak grup toplantısında kendi adaylığını veya kendisi dışındaki AK Parti adayını açıklayabileceği iddia ediliyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber