Cumhuriyet Mitingine AKP yorumu: Biz 10 katını toplarız!

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 16 Nisan 2007 15:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AK Parti Grup Başkanvekili Eyüp Fatsa, Cumhuriyet Mitingiyle ilgili olarak herkesin mesajı aldığını belirterek, ''Çok samimiyetle söyleyeyim;Eğer AK Parti, böyle bir şeyi organize etmiş olsa, biz birkaç milyon insanı, bunun 10 katı insanı buraya toplayabiliriz'' dedi.

Parlamento muhabirleriyle sohbet eden Fatsa, gazetecilerin soruları üzerine, 14 Nisan'da yapılan Cumhuriyet Mitingini değerlendirdi. ''Herkes mesajı almıştır ve gereği yapılacaktır'' diyen Fatsa, şöyle konuştu:

''Ne diyor; 'Seçmeyin, yapamazsınız, seçtirmeyiz' diyor. Kim seçecek bunu? Sokaktaki insan seçmeyecek ki...Parlamentodaki milletin temsilcileri seçecek. Bu, müdahale değil de nedir? Millet iradesine, Parlamento iradesine müdahale değil de nedir yani? Bunun başka türlü anlaşılır veya okunuş şekli var mı?'' Bir gazetecinin, ''Orada belli bir kişiyi seçmeyin deniyor'' demesi üzerine, ''Mantığı zorlamayın'' diyen Fatsa, ''Seçimle alakalı yasal, anayasal bir engel var mı ya da bu ismin cumhurbaşkanı adayı olmasının önünde bir engel var mı?'' diye sordu.

''OLAYIN ÖNÜNDE ENGEL YOK...''

Fatsa, cumhurbaşkanı seçecek iradenin önemine işaret ederek şunları kaydetti:

''Burada bunu seçecek irade, yani parlamento bu yetkiyi nereden alacak? Bir milli iradeden, yasalardan ve Anayasadan alacak. 'Sen Anayasayı, yasaları boş ver, Türkiye'nin 83 yıllık demokratik geleneklerini de boş ver, Meclis iradesini de boş ver. Biz böyle istiyoruz.' Siz böyle istiyorsunuz da Anayasa, yasalar, milli irade böyle demiyor. Cumhurbaşkanı seçimine kim karar verecek? Bunlardan daha büyük bir kalabalık, milyonlar buraya toplanırsa, o zaman bu kararı da mı iptal edeceğiz. Öyleyse sokakta ne kadar çok insan toplayan olursa, Meclis onların talebi doğrultusunda karar alır gibi bir netice çıkar ki o zaman milli iradeyi nasıl tecelli ettireceksiniz. Mantığı zorlamadan rahat konuşur düşünürsek, olayın önünde engel yok.'' Bir gazetecinin, ''Daha büyük bir kalabalık toplayacağınızı mı ima ediyorsunuz'' sorusu üzerine Fatsa, bir başkasının da toplayabileceğini, daha fazla sivil toplum örgütünün de biraraya gelip eylem yapabileceğini belirterek, şöyle devam etti:

''Çok samimiyetle söyleyeyim; Eğer AK Parti, böyle bir şeyi organize etmiş olsa, biz birkaç milyon insanı buraya toplayabiliriz. Bunun 10 katı insanı buraya toplayabiliriz. Olayı bir yarışa sokma, 'sokakta ne kadar insan topluyoruz' şeklinde bir yarışa sokma suretiyle milli iradeyi tecelli ettirme imkanı var mı? Ben buna dikkat çekmek istiyorum. Yoksa biri çıkar bunu yapabilir.''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber