Sezer, Kandilli Kız Lisesi'nde duygulu anlar yaşadı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 16 Nisan 2007 17:55, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:58

Çankaya Köşkü'ne veda etmeye hazırlanan Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, bugün Kandilli Kız Lisesi ziyareti sırasında anlamlı mesajlar verdi. Kız öğrenciler ellerinde Nutuk'la karşıladıkları Sezer'e, "Atatürk'ün kızları olarak O'nun ilke ve inkılaplarından ödün vermeyeceğiz" dediler. Öğrencilerin sözleri karşısında duygulanan Sezer, "Büyük bir mutlulukla ve güvenle görevimden ayrılıyorum" dedi.

Kandilli Kız Lisesi öğrencileri Cumhurbaşkanı Sezer ve eşi Semra Sezer'i ellerinde Cumhurbaşkanı'nın daha önce kendilerine gönderdiği Nutuk'la karşıladılar. Sezer ve eşi, kendilerini alkışlar ve coşkuyla karşılamak için okulun bahçesinde yağmur altında bekleyen öğrencilerin ellerini tek tek sıkarak selamlaştı.

Atatürk kızlarıyız

Sadece Milliyet'in izlediği ziyaret sırasında Lise Müdürü Cemal Ergül, okulun 1916'dan beri akılcı sanatın ve bilimin gücüne inanmış Atatürk kızlarını yetiştirmeyi hedeflediğini vurgulayarak Sezer çiftine eğitime verdikleri destek nedeniyle teşekkür etti.

11. sınıf öğrencisi Burçin Ece Çimrin de Kandilli Kız Lisesi'nin Atatürkçü, çağdaş, laik eğitimi ilke edindiğini ifade ederek, "Bizler Atatürk'ün kızları olarak bundan sonra da ulu önderin gösterdiği yolda çağdaş eğitim almaya devam edeceğiz. Onun ilke ve inkılaplarından ödün vermeyeceğimize, cumhuriyete sahip çıkacağımıza söz veriyoruz" diye konuştu.

Hiç kuşkum yok

Cumhurbaşkanı Sezer de "Şu tabloyu, gerçekten Atatürk'ün cumhuriyeti emanet ettiği gençlik, daha doğrusu kızlarımız, kadınlarımız olarak görüyorum. Büyük bir mutlulukla güvenle görevimden ayrılıyorum. Sizler Atatürk'ün gösterdiği aydınlık yolda Türkiye'yi ilerletmeye çalışacaksınız. Bundan hiçbir kuşkum bulunmamaktadır" karşılığını verdi. Daha sonra öğretmenlerle fotoğraf çektiren Sezer, aynı coşkuyla uğurlandı.

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Genel Başkanı Türkan Saylan, Sezer'in kendisine cumhurbaşkanlığı görevindeki son özel ziyareti Kandilli Kız Lisesi'ne yaptığını söylediğini aktardı.

Boğazı izledi

Cumhurbaşkanı Sezer ve eşi Semra Sezer, Sakıp Sabancı Kandilli Kültür ve Eğitim Merkezi'ni de (Adile Sultan Sarayı) gezdi. Açılış törenine gelemedikleri için sarayı görmek isteyen Sezer çiftini İstanbul Valisi Muammer Güler, ÇYDD Genel Başkanı Saylan, TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy ve Sevil Sabancı karşıladı. Sezer çifti merkezin üst katından bir süre İstanbul Boğazı'nı izlediler.

El sallayarak veda etti

Sezer, Türk Hava Kuvvetleri'ne ait uçakla Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı'ndan Ankara'ya gitti. Sezer kendisini uğurlamaya gelen Vali Güler, İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah ve öteki ilgilileri uçağın kapısından el sallayarak içeri girdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber