Darbe davalarını uzatma girişimine 'dur' denildi

Hükümet Kanun Hükmünde Kararname ile darbe davalarından yüksek yargının güçlendirilmesine kadar birçok alanda önemli adımlar atıldı. FETÖ üyelerinin yargılandığı darbe davalarında sanık sayılarının fazlalığı nedeniyle temyiz incelemeleri duruşmasız, dosya üzerinden yapılabilecek

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 25 Aralık 2017 06:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Darbe davalarını uzatma girişimine 'dur' denildi

DARBEYE DUR DİYENE KORUMA: FETÖ'nün darbe girişimine karşı mücadele veren sivillere ilişkin idari, mali ve cezai işlem yapılamayacak. Buna göre, "resmi bir sıfat taşıyıp taşımadıklarına veya resmi bir görevi yerine getirip getirmediklerine bakılmadan" 15 Temmuz'da darbe girişiminin püskürtülmesi için hareket eden siviller hakkında idari, mali ve cezai işlem yapılamayacak.

YARGITAY'A 100 ÜYE: Yargıtay'a 100, Danıştay'a 16 yeni üye kadrosu oluşturuldu. Yargıtay, Danıştay daire sayılarının indirilmesi için verilen süre de 3 yıldan 6 yıla çıkarıldı. Bu süre içinde 12 hukuk, 12 ceza dairesi olmak üzere daire sayısı 24'e indiriliyor. Danıştay'daki daire sayısı da aynı sürede 9'u dava, biri idari olmak üzere 10'a indiriliyor.

MİLLETVEKİLİ ÖLÇÜSÜ: Yargıtay, Danıştay üyelerine sağlıkta milletvekili imkanı geliyor. Birinci başkanları, başkanvekilleri, daire başkanları, üyeleri, emeklileri, bakmakla yükümlü aile fertleri TBMM üyelerinin tabi olduğu hükümlerden yararlanacak.

HAZAL ATEŞ

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber