MEB, yarıyıl tatilindeki re'sen görevlendirmede, ailevi durumları dikkate almalı!
Milli Eğitim Bakanlığı'nın yarıyıldaki programa ailevi veya insani bazı nedenlerden dolayı katılmak istemeyen öğretmenleri mazur görmesi gerekmektedir.
Suriyeli Çocukların Türk Eğitim Sistemine Entegrasyonunun Desteklenmesi Projesi kapsamında Milli Eğitim Bakanlığına bağlı 3 bin 595 okulda görev yapmakta olan öğretmenlerden 10 bin 175'i öğretmen, hizmet içi eğitim, kurs ve seminerlere zorunlu katılacak.
Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü, Suriyeli Çocukların Türk Eğitim Sistemine Entegrasyonunun Desteklenmesi Projesi kapsamında 22 Ocak - 09 Şubat 2018 tarihleri arasında Antalya'da Suriyeli öğrencilerin dersine giren öğretmenlere yönelik olarak "ÖĞRETMEN EĞİTİMİ" gerçekleştirilecektir. Öğretmen eğitimlerine, okullarında 15 ve üzeri Suriyeli öğrencisi bulunan okullarda fiilen Suriyeli çocukların derslerine giren sınıf öğretmenleri, rehber öğretmenler ve diğer branşlardaki öğretmenler başvuruda bulunabilecektir. Okul idarecileri eğitime başvuruda bulunamayacaktır.
1. Grup Öğretmenler: 21-27 Ocak 2018
2. Grup Öğretmenler: 28 Ocak- 03 Şubat 2018
3. Grup Öğretmenler: 04-10 Şubat 2018 tarihlerinde eğitime katılacaklardır.
MEB, öğretmene zorunlu seminer görevi verecek
Fakat ilgili mevzuatına göre, yarıyıl ve yaz tatillerinde, cumartesi ve pazar günleri ile mesai günleri saat 17.00'den sonra başlayan saatlerde; öğretmen eğitimi, hizmet içi eğitim, kurs ve seminerlerde öğretmenlerin zorunlu/resen görevlendirilmeleri yasal ve hukuki değildir. Yasal ve hukuki olmamasının yanı sıra, bu faaliyetlere katılımda gönüllülük esas alınmalıdır.
Görevlendirmelerin isteğe bağlı ve gönüllülük esasına göre yapılması halinde herhangi bir sorun yaşanmayacaktır. Ki zaten bu tür bir görevi isteyen çok sayıda öğretmen de bulunmaktadır.
Bu bağlamda, MEB'in ailevi gerekçeler ve insani durumları öne sürerek, yarıyıldaki programa katılmak istemeyen öğretmenleri mazur görmesi gerekmektedir.
Ahmet KANDEMİR