Erdoğan'a 'Başbakan olarak kal' mesajı

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 19 Nisan 2007 10:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AKP'nin Cumhurbaşkanı seçimi öncesindeki MKYK toplantısında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a, Cumhurbaşkanı adayı olmaması yönünde mesaj çıktı.

AKP'nin Cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda vereceği karar merakla beklenen kritik MKYK toplantısında ki görüşmeler gece geç saatlerde Ankara kulislerinde konuşmaya başlandı. Yaklaşık 8 saat süren toplantıda Başbakan Erdoğan'a seçici olarak tam yetki verilmesine karşın, üyelerin büyük bir bölümü ülkedeki istikrar ortamının sürdürülmesi için Başbakan olarak kalması yolunda görüş bildirdikleri öğrenildi.

Ankara kulislerinden edinilen bilgiye göre Erdoğan toplantıda, parti içinde ve dışında yaptığı görüşmelerle, Cumhurbaşkanı seçim sürecinin bugüne kadar olan gelişmeleri hakkında MKYK üyelerine bilgi verdi. Toplantıda daha sonra Kurul üyeleri de söz alarak görüşlerini dile getirdi. Toplantıda konuşan ve Erdoğan'ın Başbakan olarak görevine devam etmesini istiyen MKYK üyelerinin bir bölümü görüşlerini özetle şöyle dile getirdi:

"Son derece başarılı bir 4.5 yıllık iktidar dönemi yaşadık. Parti olarak da tartışmasız gücümüz devam ediyor. Bu başarıda en büyük pay sahibi sizsiniz. Gelinen noktada bu başarıların artarak devam etmesi, istikrarın sürmesi için hükümetin de partinin de size ihtiyacı var. Başbakan olarak devam edin. Süreci kesintiye uğratmayalım."

Bazı üyeler de Erdoğan'a Köşk'e bir dönem daha çıkmamasını önerdi. Bu önerinin dayanağı olarak da Anayasa'nın değiştirilip "5+5" formülünün hayata geçirilmesi gösterildi. Bu formülle Erdoğan'ın ikinci dönem yürüteceği başarılı Başbakanlık döneminden sonra Köşk'e çıkmasının daha doğru olacağı yönünde görüş bildirildi.

Toplantıda söz alan Başbakan Yardımcıları Abdullah Gül ve Abdüllatif Şener'in de adaylık için herhangi bir isim telaffuz etmedikleri öğrenildi.

Toplantıda, Erdoğan ve parti yönetiminin, sivil toplum kuruluşlarıyla Cumhurbaşkanı adayı konusunda görüşmelerinin sürdürmesi konusunda da görüş birliğine varıldı. Kurul üyelerinin isimlendirme yerine genel prensipler ile partinin birlik ve bütünlüğü içinde süreci sonuçlandırmaya vurgu yapmalarının ardından Erdoğan'a adayın belirlenmesi, açıklanma tarihi ve süreci sonuna kadar yönetme konusunda tam yetki verilmesi oybirliğiyle kararlaştırıldı.

Erdoğan'ın toplantıda yaptığı, "Ben millet için, devlet için, halkın milli gelirinin yükselmesi için hizmet için varım, Mevkide makamda gözüm yok. Benim için önemli olan halka hizmet edecek noktada olmak" açıklaması da, adaylık konusunda işaret arayan Kurul üyelerince farklı yorumlandı. Üyelerin bir bölümü Erdoğan'ın bu sözlerini "Çok büyük ihtimalle aday olmayacak. Son anda bir ismi önerecek ve halktan Başbakanlık için 5 yıllık bir süre isteyecek biçiminde yorumlandı." şeklinde yorumlandı.

Erdoğan, partinin adayını Grup toplantısında açıklayacağını belirtirken, daha önce 24 Nisan'da yapılması planlanan toplantının 25 Nisan'a alınma olasılığının olduğunu kaydederek, adayın son gün açıklanabileceği mesajı da verdi.

ANKA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber