İş arkadaşını dövene, ?temizlik işçiliği' cezası

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 24 Nisan 2007 16:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

SİVAS'ta yaşayan inşaat işçisi 26 yaşındaki Nihat Arslan, iş arkadaşı 65 yaşındaki Mustafa Kılıç'ın ayağını demir sopa ile kırmak suçundan yargılandığı mahkemede 8 ay 22 gün hapis cezası aldı. Mahkeme bu cezayı bir kamu kuruluşunda aynı sürede temizlik işçisi olarak çalışma şekline çevirdi.

4 Eylül Mahallesi'nde yaşayan Nihat Arslan, çalıştığı inşatta Mustafa Kılıç ile geçen yıl tartıştı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesi sonucu Nihat Arslan, Mustafa Kılıç'ı demir çubuk ile dövmeye başladı. Demir darbeleri ile sağ ayağı kırılan Mustafa Kılıç iş arkadaşları tarafından hastaneye kaldırılırken, Nihat Arslan ise gözaltına alındı. ?Kasten adam yaralama' suçundan hakkında Sivas 2'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nde dava açılan ve tutuksuz yargılanan Nihat Arslan bugün karar duruşmasına çıktı. Karar duruşmasına ayağını kırdığı Mustafa Kılıç da katıldı. Kılıç, Arslan'ı affettiğini ve şikayetini geri aldığını belirtti.

Ancak kamu davası nedeni ile yargılaması süren Nihat Arslan'a TCK'nın 86/1 maddesi ve ilgili diğer maddeleri gereğince 8 ay 22 gün hapis cezası verildi. Ceza, zanlının mahkemedeki iyi hali ve sabıkasız oluşu nedeniyle ?Kısa süreli hapis cezalarına alternatif cezalar' kapsamında aynı süreyle kamuya yararlı bir işte temizlik hizmetlisi olarak çalışma cezasına çevrildi.

Arslan'ın cezasını çekeceği kuruluşu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü daha sonra belirleyecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber