Burseya YPG'ye mezar oldu

AKŞAM ekibi Zeytin Dalı Harekatı'nın Afrin'in doğusundaki Azez'den açılan cepheye girdi. Afrin'in tamamen kuşatılması için kritik olan Burseya Dağı'nı ele geçiren TSK ve ÖSO, bölgeye sivil halk kılığında sızma girişiminde bulunan terör örgütü PYD'lilere göz açtırmıyor

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 25 Ocak 2018 07:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Burseya YPG'ye mezar oldu

Afrin'e yönelik başlatılan Zeytin Dalı Harekatı'nın ikinci cephesi olan Azez'e giren AKŞAM, Burseya eteklerinde sıcak çatışmanın yaşandığı bölgelerde yaşananlara an be an tanıklık etti.

KONTROL NOKTALARI

Azez'den ilerleyen ÖSO unsurları operasyonun 3. gününde PYD'li teröristlerin mevzilendiği ve Afrin'e yönelik savunma hattı kurduğu Burseya Dağı'nı ele geçirdi. Teröristler dağı yeniden almak için var gücüyle saldırdı ancak özel kuvvetlerin de desteği ile önceki gün bölge tamamen kontrol altına alındı. Teröristlerin Burseya Dağı'na yönelik sızma ve saldırı girişimleri anında püskürtülüyor. Sıcak çatışmaların yaşandığı bölgede TSK'nın modern teçhizatla donatılan zırhlı araçları da destek veriyor. Teröristler tek tek avlanıyor. ÖSO Burseya eteklerinde Azez ve Afrin'e geçiş hatlarında kontrol noktaları oluşturdu. Sivil halk kılığında kamyonetlere yükledikleri ağır silahlarla saldırı planı yapan YPG'li teröristler yakalandı. Kontrol noktalarında şüpheli araç ve kişiler durdurulup arama yapılıyor.

AKŞAM ekibi, TSK ve ÖSO'nun muhteşem mücadelesine tanık olarak bölgenin nabzını tutuyor.

Terk edilen evler didik didik aranıyor

Burseya Dağı eteklerinde terk edilmiş evler de ÖSO unsurları tarafından tek tek aranıyor. İçeriye tuzaklama yapan teröristler etkisiz hale getiriliyor. Burseya Dağı eteklerindeki operasyonda 10'a yakın terörist sağ ele geçirilirken 30'un üzerinde terörist de etkisiz hale getirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber