5 Şubat 2018'den önemli gündem başlıkları

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 05 Şubat 2018 00:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
5 Şubat 2018'den önemli gündem başlıkları

- Başbakan Binali Yıldırım, Bakanlar Kurulu Toplantısı'na katılacak.

(Ankara/14.00)

1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Vatikan'daki Apostol Sarayı'nda törenle karşılanacak.

- Katoliklerin ruhani lideri Papa Franciscus ile baş başa görüşecek Erdoğan, ardından Vatikan Devlet Sekreteri (Başbakan) Kardinal Pietro Parolin'i kabul edecek.

- Cumhurbaşkanı Erdoğan, Papa ile temasları sonrasında Roma'ya geçerek, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda, İtalya Cumhurbaşkanı Sergio Mattarella ile baş başa görüşecek ve mevkidaşıyla heyetlerarası çalışma yemeğinde bir araya gelecek.

- Başbakanlık Sarayı'nda İtalya Başbakanı Paolo Gentiloni'yi kabul edecek Cumhurbaşkanı Erdoğan, ardından önde gelen İtalyan şirketlerinin yöneticileriyle yemekli toplantıda bir araya gelecek.

(Vatikan/Roma)

2- Türk Silahlı Kuvvetlerinin Suriye'nin Afrin ilçesini işgal eden terör örgütü PYD/PKK'ya yönelik Zeytin Dalı Harekatı'na ilişkin gelişmeler takip ediliyor.

(İdlib/Azez/Afrin)

3- Eğitimde ikinci yarıyıl başlıyor. Okul öncesi eğitim kurumları ile ilk ve ortaöğretimdeki, yaklaşık 18 milyon öğrenci ders başı yapacak.

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, Muazzez Karaçay İlkokulu'nda Okul Sütü Programının açılış törenine katılacak.

(Ankara/09.30)

2- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, AK Parti Ekonomi İşleri Başkanlığınca düzenlenen, "Dış Ticaretin Geliştirilmesine Yönelik İstişare Toplantısı"nın açılış konuşmasını yapacak.

(Ankara/09.30)

EKONOMİ

1- TÜİK, ocak ayı enflasyon rakamlarını açıklayacak.

(Ankara/10.00)

DÜNYA DİPLOMASİ

1- Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, Bangladeş Sivil Havacılık ve Turizm Bakanı AKM Shahjahan Kamal ile görüşecek.

(Dakka)

2- Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Suudi Arabistan'da din görevlileri ile Din İşleri Davet ve İrşat Bakanlığı yetkililerine konferans verecek. Erbaş, Riyad Türk Okulunu ziyaret edecek.

(Riyad)

GÜNCEL

1- FETÖ'nün darbe girişiminde Tuzla Orhanlı Gişeleri ve Mehmetçik Vakfı'nda meydana gelen olaylarda 6 kişinin şehit edilmesi ve 42 kişinin yaralanmasına ilişkin 184'ü tutuklu 187 sanığın yargılanmasına Silivri'de devam edilecek.

(İstanbul/10.00)

- FETÖ'nün darbe girişimi sonrasında görevlerinden ihraç edilen ve çıkarıldıkları mahkemelerce tutuklanan yüksek yargı üyelerinin yargılandığı davaya, Yargıtay 9. Ceza Dairesi'nde devam edilecek.

(Ankara/09.00)

- Eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ile eski MHP'li yöneticilerin özel hayatlarına ilişkin görüntülerin internet ortamında yayımlanmasıyla ilgili Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) elebaşı Fetullah Gülen'in de arasında bulunduğu 171 şüpheli hakkında açılan davanın görülmesine Ankara 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edilecek.

(Ankara/09.00)

- Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında açılan davada, aralarında eski Kilimli İlçe Emniyet Müdürü Soner Durgun'un da bulunduğu 16'sı tutuklu 24 sanığın, Zonguldak 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nce yargılanmasına devam edilecek

(Zonguldak/10.00)

- Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında, emniyetin mahrem imamları olduğu değerlendirilen 12'si tutuklu 14 sanığın, Bolu Ağır Ceza Mahkemesi'nce yargılanmasına devam edilecek

(Bolu/14.00)

- İzmir'de Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimine ilişkin örgüt elebaşı Fetullah Gülen'in bir numaralı sanık olduğu, 147'si tutuklu 280 kişinin yargılandığı davanın görülmesine devam edilecek

(İzmir/10.00)

- Denizli'de Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) finans kaynakları ve il yapılanmasına ilişkin 29'u tutuklu 68 sanığın yargılanmasına devam edilecek

(Denizli/09.30)

- FETÖ/PDY'nin Didim yapılanmasına ilişkin 44 sanıklı dava Aydın 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülecek.

(Aydın/09.30)

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber